20 juni 2019

Het avontuur is van start gegaan! De fietsers zijn vertrokken naar Malawi. Ben je benieuwd naar hun ervaringen en avonturen? Iedere dag schrijft één van de deelnemers een persoonlijke blog. Ook is de locatie van de fietsers live te volgen. Bekijk de blogs en de locatie van de fietsers via de website van Plan.

Vandaag delen we de blog van Nicole.

The adventure begins! 
Door Nicole Bleijenberg

Het is zover, het gaat beginnen! Het moment waar we met z'n allen zo lang naar hebben uitgekeken. We hebben uren getraind, maandenlang geld ingezameld en dan zit je ineens in het vliegtuig!

Ik begin deze lange reis met 14 teamgenootjes, de anderen zijn al eerder vertrokken en hebben hun eerste nacht in Lilongwe (de hoofdstad van Malawi) er al op zitten. Ik merk aan mezelf dat ik toch wel een beetje zenuwachtig ben. Het is gezonde spanning en vooral heel veel nieuwsgierigheid naar het land, de mensen, het fietsen en het hele avontuur!

Tijdens de lange overstap op Nairobi hebben we genoeg tijd om elkaar beter te leren kennen, te eten, te slapen en spelletjes te spelen. Terug het vliegtuig in voor de laatste twee uurtjes van onze reis en ineens doemt het prachtige Afrikaanse landschap onder ons op. Je kunt de dorpjes en de dirt roads al zien liggen. Wat een gek en gaaf idee dat we over twee dagen daar gewoon aan het fietsen zijn!

Bij aankomst op het vliegveld in Malawi hebben we een kleine tegenvaller. We waren er al een beetje op voorbereid (lees: setje fiets kleding in handbagage) maar er is vanuit Nairobi maar één backpack meegevlogen naar Malawi… Nu maar duimen dat morgen de 20 andere tassen aankomen!

Eindelijk zijn we compleet met de hele groep! Gesetteld in Lilongwe in het Mafuma hotel. Morgen staat ons eerste Plan-projectbezoek op de planning en de bikefitting. Maar nu eerst dineren met ons leuke, gezellig en super enthousiaste team! En op tijd naar bed want slapen is er in het vliegtuig niet echt van gekomen!

 
Foto: Marjolein van der Klaauw

 

Delen