Team M&M fietst voor de meisjes in Malawi

Wij, Marenthe (29) en Merel (28), hebben elkaar leren kennen tijdens een rondreis door Zuidelijk Afrika. Dit continent heeft zoveel indruk op ons gemaakt dat we tijdens de terugvlucht tegen elkaar zeiden “Afrika zit in ons hart, hier moeten we snel weer naar terug “. Dit fietsavontuur kwam op ons pad en we keken elkaar aan en dachten hetzelfde. Wij gaan de uitdaging aan!

In juni 2019 reizen we af naar Malawi om te fietsen voor een betere toekomst van meisjes. Heel veel meisjes hebben niet de kans om naar school te gaan. Bijna een vijfde maakt de lagere school niet af en maar een kleine groep kan naar de middelbare school. Meiden worden vaak op heel jonge leeftijd uitgehuwelijkt. Wereldwijd maar liefs 15 miljoen per jaar. Dit betekent dat er elke twee seconden ergens in de wereld een meisje wordt gedwongen te trouwen. Meisjes die jong trouwen krijgen ook snel kinderen, terwijl ze eigenlijk zelf nog kind zijn. Hun lichaam is nog helemaal niet klaar voor een zwangerschap en een bevalling. Hierdoor is er grote kans op gezondheidsproblemen. Zonder opleiding of eigen inkomen zijn ze totaal afhankelijk van hun man en zijn familie. Daar komt bij dat in Malawi bijna 40% van de gezinnen geen schoon drinkwater of bruikbare sanitaire voorzieningen heeft. Dit kunnen wij ons niet inbeelden, omdat wij het zelf zo goed hebben. We hebben kunnen studeren, hebben ons eigen huis gekocht en leven in alle vrijheid en onafhankelijkheid. Dit gunnen wij iedereen!

De opbrengst van Cycle for Plan Malawi wordt geïnvesteerd in programma’s op het gebied van onderwijs, water, sanitaire voorzieningen en seksuele voorlichting. Om dit te kunnen doen is er veel geld nodig en dat gaan wij bij elkaar fietsen. Wij gaan in 7 dagen 500 kilometer fietsen over verharde wegen en dirt roads en gaan daarbij 7000 hoogtemeters overbruggen. Oftewel een flinke uitdaging!

We hebben jullie hulp nodig! Het doel is om samen minimaal €8000,- sponsorgeld op te halen. Hiervan komt €6000,-ten goede aan verschillende projecten die we ook zelf zullen bezoeken tijdens de fietstocht. Met de overige €2000,- kunnen wij twee meisjes en hun community ondersteunen. De kosten die we zelf maken om deze reis te realiseren komen voor onze eigen rekening.

Gaan jullie met ons de strijd aan? Alle donaties groot of klein zijn meer dan welkom.

Klik op onderstaande link om te doneren, dan klikken wij onze schoenen in de pedalen.

Teamleden

Laatste donaties

€ 15
05-08-2019 | 08:24

Anoniem

Bekijk alle
Delen