Spring achterop en strijd mee

Wij zijn twee arts-onderzoekers werkzaam op de afdeling Gynaecologie en Verloskunde van het LUMC. In mei 2020 vertrekken wij naar Malawi voor een fietstocht van 550 km, georganiseerd door de ontwikkelingsorganisatie Plan International Nederland (Cycle for Plan). 

 

Met het rijden van deze tocht zamelen wij geld in voor projecten tegen kindhuwelijken en tienerzwangerschappen. Zaken die wij op ons werk in Nederland gelukkig niet gewend zijn tegen te komen, maar die in Malawi aan de orde van de dag zijn. Na een kindhuwelijk kunnen meisjes veelal niet meer naar school gaan en hebben ze vaak te maken met huiselijk geweld. Zonder opleiding of de kans op een eigen inkomen zijn ze totaal afhankelijk van hun man en zijn familie. Daarnaast krijgen deze meisjes vaak jong baby’s, terwijl hun lichaam nog helemaal niet klaar is voor een zwangerschap en een bevalling, met alle bijkomende gezondheidsrisico’s van dien. 

 

Ons ligt dit onderwerp nauw aan het hart en we willen ons hier maar al te graag voor inzetten. We hopen dat jij bij ons ‘achterop springt’ en ons wil sponsoren! Elke euro telt en gaat rechtstreeks naar de projecten van Plan in Malawi. Onze reis- en verblijfskosten zijn uiteraard volledig voor onze eigen rekening. We zijn druk bezig met het opzetten van allerlei acties om zoveel mogelijk geld op te halen gedurende het komende jaar. We gaan voor minimaal €8000. Blijf op de hoogte van al onze activiteiten en volg ons op deze pagina! En mocht je ons willen sponsoren: ontzettend bedankt!  

Teamleden

Laatste donaties

€ 15
20-03-2020 | 12:37

Anoniem

Donatie van Hennie Medenblik via Bianca
Bekijk alle
Delen