Job & Paula

Help kindhuwelijken de wereld uit fietsen!
van totaal € 8.000 (47%)

Eén…twee…Elke twee seconden wordt ergens op de wereld een meisje gedwongen om te trouwen als ze zelf nog kind is, vaak met een veel oudere man. Wereldwijd worden elk jaar twaalf miljoen meisjes slachtoffer van kindhuwelijken voor ze achttien zijn. Eén op de negen kindbruiden is zelfs jonger dan vijftien.

Slachtoffers van kindhuwelijken hebben vaak te maken met huiselijk geweld. Naar school gaan kunnen ze wel vergeten. Sta jij er wel eens bij stil hoeveel geluk je hebt dat je de vrijheid hebt om je eigen keuzes te maken?

Voor ons is het nu tijd voor actie en gaan wij de uitdaging aan 500 kilometer te fietsen over onverharde wegen en dirt roads en daarbij 7000 hoogtemeters te overbruggen in Malawi.

Hierbij hebben wij jullie hulp nodig! Het doel is om samen minimaal €8000,- sponsorgeld op te halen. Dit geld komt ten goede aan verschillende projecten die we ook zelf zullen bezoeken tijdens de fietstocht. De kosten die we zelf maken om deze reis te realiseren komen voor onze eigen rekening.

Gaan jullie met ons de strijd aan? Alle donaties groot (of klein) zijn meer dan welkom.

Klik op onderstaande link om te doneren, dan trappen wij samen kindhuwelijken de wereld uit.

Breng deze pagina extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken van deze pagina, dus ook vrienden, familie, collega's, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is, dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

Bekijk alle
€ 25 17-05-2020 | 06:52 Succes voor dit goede doel
€ 10 27-03-2020 | 11:38
€ 25 26-03-2020 | 11:41
€ 250 25-03-2020 | 10:12
€ 100 20-03-2020 | 09:44
Bekijk alle

Tuinbroek aan en gaan!

26-01-2020 | 00:00 Het trainingsprogramma is gestart en de spierpijn is te voelen, maar dat weerhoudt ons niet van onze geldinzamelingsacties. Dit weekend werd er een tuin(jungle) aangepakt. Nu is een jungle in je tuin tegenwoordig een erg hippe urban tuintrend, maar soms kan je ook overdrijven. Tijd om aan de slag te gaan dus! Auteurs in de categorie bloemetjes, plantjes en bijtjes, niet te verwarren met verhalen over bloemetjes en bijtjes, roepen luidkeels dat tuinieren geen oorlog tegen de natuur moet zijn, maar juist een samenwerking. Ik kan je vertellen, er was geen enkele tak die vrijwillig die groene bak in liep of maar enige souplesse toonde toen we hem in die bak probeerde de proppen. Maar met een beetje bikkelen en ons doel voor ogen was de klus binnen een dag geklaard. De tuin is inmiddels dus weer een pareltje en de eigenaars zijn zeer tevreden met het door ons geleverde werk! Uiteraard zijn wij ook heel blij dat we weer een stukje dichterbij ons streefdoel zijn. Om ons streefbedrag te halen, zijn wij nog steeds op zoek naar sponsoren. Uiteraard zijn wij ook hiervoor bereid om een tegen prestatie te leveren of een ludieke actie uit te voeren!  Wij horen graag van u! Sportieve groetjes, Paula en Job
Lees meer