Michelle fietst voor meiden in Malawi

Elk meisje verdient de mogelijkheid om zelf over haar toekomst te beslissen. 

Helaas is dat zeker niet overal vanzelfsprekend. Zo ook nog niet in Malawi. Malawi staat op de negende plaats van landen met het hoogste aantal kindhuwelijken ter wereld. Hoewel er mooie stappen vooruit zijn genomen, door o.a. Plan Internationaal, is er nog veel winst te behalen... En iedereen die mij maar een beetje kent weet dat ik mij maar al te graag inzet voor gelijkheid tussen man en vrouw. Hoe mooi is het dan om dit onrecht daadwerkelijk aan te pakken en meisjes helpen die nog aan het begin van hun leven staan? 

Waar ga ik voor fietsen?

Plan investeert in programma’s tegen kindhuwelijken. Kindhuwelijken maken een goede toekomst voor meisjes onmogelijk: ze kunnen hun schoolopleiding niet afmaken, lopen grotere kans om te worden mishandeld en hun gezondheid komt ernstig in gevaar door een zwangerschap op jonge leeftijd. Plan strijdt tegen kindhuwelijken door toegang tot onderwijs voor meisjes te vergroten en helpt meisjes om hun zelfvertrouwen op te bouwen. Ook lobbyt de organisatie voor betere handhaving van de wet.

Wat ga ik doen? 

Samen met mijn goede vriendin Dagmar, ga ik 500 kilometer mountainbiken in 7 dagen door Malawi. Daarbij zullen we 7.000 hoogtemeter trotseren en daarbij halen wij € 4.000,- per persoon aan sponsorgeld op. Elke euro, telt en een gift van uw kant zal ik u heel erg dankbaar voor zijn!

 

Wat doen Plan international met het gesponsorde geld? 

Met het opgehaalde geld wordt de strijd tegen kindhuwelijken gesteund. Plan strijdt in Malawi met de Yes I Do Alliantie tegen kindhuwelijken. In samenwerking met andere partijen pakt Plan genderongelijkheid, armoede en de rechteloosheid van meisjes aan, die ten grondslag liggen aan het voortbestaan van kindhuwelijken. Omdat kindhuwelijken vaak samen hangen met tienerzwangerschappen en meisjesbesnijdenis, is ervoor gekozen om deze schadelijke praktijken binnen de projecten van de Yes I Do Alliantie tegelijkertijd aan te pakken. In de projecten wordt gewerkt met slachtoffers en meisjes die gevaar lopen om slachtoffer te worden, maar ook met jongens, ouders en andere mensen uit de gemeenschappen. Zo worden ook leraren en medewerkers uit de gezondheidszorg bij het project betrokken. Tenslotte worden jongeren getraind om binnen hun gemeenschappen en bij lokale en nationale overheden te lobbyen om zo de rechten van de meisjes te verbeteren.

Belangrijk om te weten

De reiskosten van ca. € 2.500,- voor reis- en verblijfkosten zijn geheel voor mijn eigen rekening en zal in geen geval gedekt worden door het gesponsorde bedrag. 

Ons avontuur volgen? 

Ja, dit wordt een heel erg spannend avontuur!  Ik en Dagmar gaan ons voor de volle 100% inzetten om de meisjes in Malawi te helpen. Op onze weg naar Malawi zullen we verslag leggen en update geven op onze gezamelijke instagram pagina @cycle_malawi2020. 

Heb je een sponsor idee? 

Leuk! We horen het graag! Stuur een berichtje naar FietseninMalawi2020@gmail.com en we gaan graag in gesprek. 

Laatste blogs

Bekijk alle
12 februari 2020 Het Hele Westland - 12/10/2020  
Lees meer

Laatste donaties

€ 485,52
12-03-2021 | 16:39

Opbrengst statiegeld boxen Albert Heijn en Jumbo

Bekijk alle
Delen