Fietsen voor Malawi

Van 27 mei t/m 6 juni 2020 ga ik de uitdaging aan. Tijdens deze sportieve challenge ga ik mijn eigen grenzen verleggen, het prachtige Malawi ontdekken en tegelijkertijd iets goeds doen voor de meisjes daar. Ik ben bevoorrecht dat ik in Nederland ben geboren en opgegroeid. Ik heb kunnen studeren, mezelf ontwikkelen en bovenal mijn eigen keuzes kunnen maken. Dat is helaas niet voor iedereen vanzelfsprekend, want elke twee seconden wordt ergens in de wereld een meisje gedwongen te trouwen als ze zelf nog kind is.

Wereldwijd trouwen elk jaar twaalf miljoen meisjes voor ze achttien zijn. Een op de negen kindbruiden is zelfs jonger dan vijftien. Een kindhuwelijk is een ernstige schending van de kinderrechten met vaak levenslange consequenties voor de slachtoffers. Naar school gaan kunnen ze wel vergeten en zonder opleiding of eigen inkomen zijn deze meisjes later totaal afhankelijk van hun man en zijn familie. Er is vaak sprake van huiselijk geweld en de jonge meisjes krijgen baby’s wanneer hun lichaam nog helemaal niet klaar is voor een zwangerschap en een bevalling. Dit zorgt voor grote gezondheidsrisico’s.

Daarom fiets ik mee met Cycle for Plan en help ik kindhuwelijken en tienerzwangerschappen de wereld uit te trappen. Met een team van Plan ga ik in Malawi een fietstocht van 7 dagen maken, waarbij we 500 kilometer en 7000 hoogtemeters afleggen langs de projecten van Plan International. Plan International steunt meisjes en geeft voorlichting aan ouders, kinderen, leerkrachten, dorpshoofden en lokale organisaties over de schade van kindhuwelijken, het belang van onderwijs en het respecteren van de rechten van meisjes.

Om dit mogelijk te maken heb ik jullie steun nodig. Helpen jullie mee?

Laatste donaties

€ 25
17-03-2020 | 09:26

Sophia

Super stoer en goed dat je dit gaat doen Marloes!! Zet hem op!
Bekijk alle
Delen