Fietsen voor meisjesrechten in Malawi

Als 26-jarige vrouw in Nederland kan ik weleens klagen. Lange dagen op het werk, 'niks hebben om aan te trekken' of toch maar eens overwegen in te schrijven op die datingsite, want het vinden van een leuke vriend gaat ook niet van een leien dakje. Tot ik een aantal maanden geleden toevallig een advertentie voorbij zag komen van Cycle for Plan. Na het doorlezen van informatie over dit bijzondere project, moest ik wel even slikken. Al mijn "problemen" kwamen wel even in een ander licht te staan. 

Wat nou als ik niet in Nederland, maar in Malawi geboren zou zijn? Dan zou ik blij zijn met lange werkdagen, want dat betekent dat ik een opleiding heb mogen volgen.. Als ik in Malawi geboren was, zou ik waarschijnlijk op jonge leeftijd al uitgehuwelijkt zijn aan een veel oudere man, die me waarschijnlijk ook nog slecht zou behandelen. Ik zou al lang moeder zijn geweest. Met een beetje geluk zou ik geen complicaties hebben opgelopen tijdens een zwangerschap en bevalling met een jong lichaam wat hier nog helemaal niet klaar voor was. Ik zou geïsoleerd zijn, zorgen voor het huishouden en mijn gezin. Mijn problemen zouden bestaan uit zorgen of er wel genoeg eten en geld is om mijn gezin te voeden. Dat zijn echte problemen. 

In Malawi trouwt zo'n 46% van alle meisjes voor hun 18e levensjaar. Cultuur, armoede en een gebrek aan onderwijs zorgen ervoor dat dit percentage meisjes op jonge leeftijd trouwt en zwanger wordt. Plan Nederland zet zich in voor deze meisjes. Samen met locals zetten zij projecten op in ontwikkelingslanden, om te zorgen voor veiligheid, bewustwording en het opstellen en nastreven van meisjes rechten.

Ik besefte me dat ik iets wil en kan doen voor de meisjes in Malawi. Van 27 mei tot 6 juni ga ik daarom fietsen met Cycle for Plan door Malawi. Door het fietsen van 500 kilometer door dit land, wil ik een bedrag van minimaal 4000 euro ophalen om de projecten van Plan te steunen. Tijdens deze tocht bezoek ik deze projecten en zal ik met eigen ogen kunnen zien waar ik voor fiets.

Om dit streefbedrag te halen heb ik hulp nodig. Elke gedoneerde euro helpt en ben ik ontzettend blij mee! 

Alvast ontzettend bedankt! 

Liefs, Marjolein

Laatste donaties

€ 500
20-05-2020 | 20:02

Stichting TweeSteden over de Grenzen

Bekijk alle
Delen