Trappen voor een mooie toekomst!

Iets bijzonders doen voor een ander, hoe mooi is dat!

Het was rond maart toen ‘Cycle for Plan’ op mijn pad kwam, ‘fietsen tegen kindhuwelijken’. Ik vond het een heel bijzonder doel. De gedachte dat ik volgend maand 50 jaar zou worden, vond ik een mooie leeftijd om weer actie te ondernemen voor een goed doel. 25 jaar geleden heb ik spinning gedaan voor een goed doel, maar dit is toch even wat anders, 500 km fietsen in Malawi over ‘dirt roads’, dat is wel een enorme uitdaging! Toch had ik geen twijfel om deze reis te gaan maken. Met een ‘positieve mindset’ en de gedachte dat ik een bijdrage kan leveren om kinderen daar een mooie toekomst te kunnen bieden, doet mij heel veel!

Malawi behoort tot één van de armste landen ter wereld, waar kindhuwelijken al lange tijd verboden zijn, maar nog steeds gebeurd. Kinderen die tegen hun zin in worden uitgehuwelijkt voor de bruidsschat. Een kindhuwelijk heeft grote gevolgen en er is meer risico op geweld, misbruik en uitbuiting. Ook stoppen getrouwde meisjes vaak met school. Wij kunnen de vooral jonge meisjes een toekomst bieden. Waarbij ze weer meisje kunnen zijn en naar school kunnen gaan. Ik heb gekozen voor een sponsormeisje die dit allemaal heeft moeten meemaken en door haar eigen ervaring weer andere meisjes kan helpen om zich weer verder te kunnen ontwikkelen.

Waar ik blij van word, zijn lachende kinderen die een mooie toekomst in het vooruitzicht hebben, zonder zorgen! Ik kijk ernaar uit om mijn toekomstige sponsormeisje te ontmoeten en een speciale band op te bouwen met haar, maar ook met de community. Daar doe ik het voor! Wat kinderen daar meemaken, is met geen pen te beschrijven! Daar is mijn inzet en het fietsen niets vergeleken bij. Ik kom weer terug, de kinderen moeten daar een toekomst op zien te bouwen.

Mijn reis begint nu al, door fysiek en mentaal goed voorbereid te zijn op mijn fietstocht van 500 km in 7 dagen tijd. Het bedrag bij elkaar zien te krijgen van minimaal € 4000,- waarvan € 1000,- ten goede komt van mijn toekomstige sponsormeisje, voor de komende 3 jaar. De overgebleven € 3000,- gaat naar de community. We fietsen langs de projecten zodat we met eigen ogen kunnen zien waar de opbrengst naar toegaat. De kosten van de reis en het verblijf bekostig ik zelf.

‘Samen de strijd aangaan tegen kindhuwelijken’, doen jullie met mij mee? Nee, niet om te fietsen, maar wel om een bijdrage te leveren of het nu een klein- of groot bedrag is, het is allemaal van harte welkom!

Deel deze bijzondere en mooie actie gerust met familie- en vrienden! 

Mijn dank is groot!

Veel liefs Marcha

Laatste donaties

€ 15
28-06-2019 | 09:33

Victor en Saskia buurtjes

Bekijk alle
Delen