My Malawi Challenge

Mijn uitdaging is begonnen! Op 19 juni 2019 vlieg ik naar de hoofdstad van Malawi, Lilongwe, om vanaf daar te beginnen aan een fantastische, maar fysiek zware fietstocht.

Mijn doel: op een sportieve manier bijdragen aan een betere toekomst voor de meisjes van Malawi!

Waarom ik dit doe? Soms zijn er van die momenten waarop je stil staat bij wat je doet, waarom je dat doet en wat je eigenlijk wilt doen. Zo'n moment had ik afgelopen zomer. Ik heb een groot stuk papier op de deur geplakt van mijn werk-/studeerkamer en ben gaan nadenken over bovenstaande vragen, maar ook over wat ik nu eigenlijk belangrijk vind in het leven, waar ik blij van word en wie ik ben. Eén van de uitkomsten was dat ik iets wil bijdragen in mijn leven. Ik wil wat kunnen betekenen voor anderen; mensen die het veel harder nodig hebben dan wij allemaal. Ik wil niet alleen maar leven voor mijzelf, mijn familie en vrienden, maar ook voor anderen!

Daarnaast heb ik zelf twee dochters van 3 jaar. Zij zullen alle kansen krijgen die er zijn, omdat ze nu eenmaal zijn geboren in Nederland en in goede omstandigheden leven. Dit gun ik ook andere kinderen in de wereld. Ze zouden dezelfde rechten moeten hebben als ieder ander kind, maar dat is helaas niet zo. Daarom wil ik wat doen, hoe klein ook.

Met deze fietstocht steun ik Plan International in hun strijd tegen kindhuwelijken en tienerzwangerschappen. Elke twee seconden wordt er namelijk een meisje gedwongen te trouwen als ze zelf nog kind is, vaak met een veel oudere man. Wereldwijd worden elk jaar vijftien miljoen meisjes slachtoffer van kindhuwelijken, vaak met levenslange consequenties voor de slachtoffers. Deze meisjes kunnen niet naar school en ze hebben veel te maken met huiselijk geweld. Zonder opleiding of de kans op een eigen inkomen zijn ze totaal afhankelijk van hun man en zijn familie. Meisjes die te jong trouwen krijgen vaak baby’s wanneer hun lichaam nog helemaal niet klaar is voor een zwangerschap en een bevalling. Hierdoor lopen ze grote gezondheidsrisico’s.

Daarom fiets ik mee met Cycle for Plan en help ik kindhuwelijken en tienerzwangerschappen de wereld uit te trappen!

Hiervoor zal ik goed moeten trainen, want de bedoeling is dat ik op een MTB in 7 dagen, 500 km en 6000 hoogtemeters ga afleggen over dirt roads. Ik overnacht in een tentje en ga back to basic: er zal niet altijd stromend water en elektriciteit zijn, laat staan wifi. Maar dat heb ik er allemaal graag voor over! Tijdens de fietstocht bezoek ik de projecten van Plan International en kan ik met eigen ogen zien wat ze doen om de toekomst van deze meisjes beter te maken.

Om dit mogelijk te maken, heb ik jullie hulp heel hard nodig. De bedoeling is om minimaal €4000 aan sponsorgeld mee te nemen. Hiervan komt €3000 euro ten goede aan de verschillende lokale projecten en €1000 wordt gebruikt om een meisje en haar gemeenschap drie jaar te sponsoren. Dit meisje zal ik ook ontmoeten. De kosten voor de reis en het verblijf betaal ik helemaal zelf.

Een mooie uitdaging voor mijzelf waar jij ook aan kan bijdragen! Help je mij om dit prachtige doel te steunen en zo de meisjes in Malawi een mooiere toekomst te geven?

Wil je me met jouw bedrijf sponsoren?! Graag! In ruil daarvoor laat ik jouw bedrijfslogo op mijn fietsshirt zetten en zal ik ervoor zorgen dat ik deze in beeld breng tijdens de reis, op Facebook, Instagram en YouTube.

Heb je vragen, wil je meer over dit fantastische project weten, of heb je een leuk idee of intiatief om mij te sponsoren? Aarzel niet en stuur mij een berichtje!

Om je een idee te geven wat ik ga doen, heb ik een video van de tocht in Zambia bijgevoegd.

Alvast heel erg bedankt namens mij en de meisjes van Malawi!

 

Liefs,

 

Lotte

Laatste donaties

€ 15
22-06-2019 | 13:36

Anoniem

Bekijk alle
Delen