Lizan fietst voor Malawi!

Mijn uitdaging is begonnen! Ik ga fietsen in Malawi. Niet zomaar fietsen, maar fietsen tegen kindhuwelijken en kindzwangerschappen!

Mijn doel: op een sportieve manier bijdragen aan een betere toekomst voor meisjes in Malawi!

Waarom ik dit doe? Al 10 jaar lang mag ik voor heel veel kinderen in Nederland goede kinderopvang verzorgen. Mijn missie; elk kind alle mogelijkheden bieden om optimaal te kunnen ontwikkelen. Middels mijn eigen gastouderbureau en onze geweldige gastouders kan ik dit in ons eigen werkgebied dagelijks bewerkstelligen.

Daarnaast heb ik zelf 3 kinderen. Zij krijgen alle kansen om in vrijheid op te groeien en hun eigen keuzes te maken, omdat ze nu eenmaal zijn geboren in Nederland en in goede omstandigheden leven. Dit gun ik ook andere kinderen in de wereld. Ze zouden dezelfde rechten moeten hebben als ieder ander kind, maar dat is helaas niet zo. Nu mijn eigen kinderen de leeftijd bereikt hebben dat ik hier in Nederland voor een bepaalde periode gemist kan worden, wil ik heel graag ook buiten Nederland mijn missie vorm geven.

Elk kind verdient alle kansen om optimaal te kunnen ontwikkelen! Daarom ga ik 500 km fietsen voor kinderen in Malawi! Voor meisjes die niet het geluk hebben eigen keuzes te kunnen maken.

Elke twee seconden wordt er namelijk een meisje gedwongen te trouwen terwijl ze zelf nog kind is, vaak met een veel oudere man. Wereldwijd worden elk jaar vijftien miljoen meisjes slachtoffer van kindhuwelijken, vaak met levenslange consequenties voor de slachtoffers. Deze meisjes kunnen niet naar school en ze hebben veel te maken met huiselijk geweld. Zonder opleiding of de kans op een eigen inkomen zijn ze totaal afhankelijk van hun man en zijn familie. Meisjes die te jong trouwen krijgen vaak baby’s wanneer hun lichaam nog helemaal niet klaar is voor een zwangerschap en een bevalling. Hierdoor lopen ze grote gezondheidsrisico’s.

Hiervoor zal ik flink gaan trappen, op dirt roads en door de bergen. Ik ga overnachten in tentenkampen en ga back to basics. Er zal niet altijd stromend water en elektriciteit zijn, laat staan wifi. Maar dat heb ik er allemaal graag voor over!  Een uitdaging die ik graag aan ga.Tijdens de fietstocht bezoek ik de projecten van Plan International en kan ik met eigen ogen zien wat ze doen om de toekomst van deze meisjes beter te maken.

Om mijn steentje bij te dragen ben ik op zoek naar sponsors. Wil jij mij helpen? Het doel is om minimaal 4000 euro sponsorgeld mee te nemen. Hiervan komt 3000 euro ten goede aan verschillende projecten die ik zelf ook zal bezoeken tijdens de fietstocht en 1000 euro wordt gebruikt om een meisje en haar gemeenschap drie jaar te sponsoren. Dit meisje zal ik ook ontmoeten.

Elke inleg is van harte welkom!

De kosten voor de reis en het verblijf betaal ik natuurlijk zelf.

Elke trap op het pedaal, elke kilometer, elke cent, is voor een rechtvaardigere wereld waarin meisjes hun eigen keuzes mogen maken. Wil je me helpen om deze moedige meisjes in Malawi een toekomst te geven? Heb je vragen, wil je meer over dit fantastische project weten, of heb je een leuk idee of initiatief om mij te sponsoren? Aarzel niet en stuur mij een berichtje!

Mijn dank is groot, Veel liefs, Lizan

Laatste donaties

€ 15
05-03-2020 | 09:31

Mark en Kristel

Bekijk alle
Delen