Leonie fietst voor Malawi

Op de drempel van 2020 besloot ik met mezelf een uitdaging aan te gaan. En wat voor uitdaging!
In juni dit jaar stap ik op de fiets om in Malawi 500 kilometer in 7 dagen tijd te fietsen. Nu zullen sommige mensen zich achter de oren krabben en zich afvragen waarom ik dit wil doen. Want… het is helemaal in Oost Afrika (correct)… 500 kilometer fietsen wat doe je jezelf aan (met een beetje trainen hopelijk niet al te veel schade) en … is het daar niet een beetje onhygiënisch (waarschijnlijk wel).
Maar ik zet me hiermee in voor een heel mooi doel, namelijk het stoppen van kindhuwelijken en betere kansen voor de meisjes van Malawi.
Via Cycle for Plan worden er in Malawi mooie projecten opgezet waarmee de strijd tegen kindhuwelijken wordt aangegaan. Tijdens de reis ga ik ook met met eigen ogen zien wat Plan International al voor moois heeft opgezet.
Deze projecten zijn daar hard nodig.

Even factchecken:
Malawi is een van de armste Afrikaanse landen. In Malawi trouwt 46% van de meisjes als ze minderjarig is. Malawi staat daarmee op de 9e plaatsen van landen met het hoogste aantal kindhuwelijken. Dit heeft alle gevolgen van dien. De meisjes wordt de kans op onderwijs ontnomen, ze hebben een grote kans dat ze mishandeld worden en ze lopen gezondheidsrisico’s doordat ze op jonge leeftijd zwanger raken.

Voor dit doel wil ik me maximaal inzetten. Want hoe vaak sta jij stil bij hoe vanzelfsprekend het voor ons is in Nederland om naar school te gaan, beschermd te worden door je ouders, je eigen keuzes te mogen maken? Ik was daar tot voor kort niet heel bewust mee bezig.
Totdat ik ging lezen over verhalen van vrouwen en meisjes uit Malawi en ik hier erg door geraakt werd.
Het welzijn van kinderen ligt mij nauw aan het hart. In het dagelijks leven werk ik als onderwijszorgconsulent op een bovenschoolse voorziening waar jongeren komen die dreigen vast te lopen in het onderwijs. In mijn werk probeer ik altijd zo goed mogelijk te kijken en luisteren naar wat jongeren nodig hebben om zich te ontwikkelen en hen zelfvertrouwen te geven. Dat vind ik belangrijk. Daarom lijkt het me ook zo mooi om ook iets te doen voor de kinderen uit Malawi. Kinderen die niet zoveel kansen krijgen in het leven. 

Voordat ik deze onvergetelijke reis kan gaan maken wil ik 4000 euro aan sponsorgeld binnenhalen. Mijn vliegticket en reis daar bekostig ik zelf.  
Om dit voor elkaar te krijgen heb ik jullie nodig! Het zou geweldig zijn als jij me hierbij wilt helpen. Dit kan door donaties, mijn actie delen of sponsor zijn. Ik ben je dankbaar voor alle steun en support!

‘Geen mens kan iedereen helpen, maar iedereen kan iemand helpen’

 

Laatste donaties

€ 22,50
18-05-2020 | 10:47

Anoniem

Bekijk alle
Delen