You say girl I say power

Why: To give back, make a difference and improve myself physically and mentally

How: Spread the word about Cycle for Plan and motivate people to sponsor me and therefore the Yes I do projects

What: Cycle 500 km in 7 days in Malawi for girl power   

 

Cycle for Plan heeft heel lang geleden mijn hart gestolen. Al jaren was ik dit van plan. Afgelopen december heb ik me eindelijk ingeschreven. En in juni 2019 gaat het gebeuren!  

Wat?  

Ik, Janine de Roller (42), ga in 7 dagen 500 km fietsen in Malawi vóór de meisjes daar, en tegen kindhuwelijken en tienerzwangerschappen.  

Familie en vrienden zullen mij hier niet direct in herkennen. En ik mezelf tot voor kort ook niet. Ik ben geen fietser, Afrika ken ik alleen van het liedje van Toto en ik was nooit een strijder tegen kindhuwelijken en tienerzwangerschappen.

Maar waar familie en vrienden mij wel meteen in zullen herkennen, is dat ik ergens hélemaal voor kan gaan.  

Ik geef mezelf graag een uitdaging die anders is dan anders, en buiten mijn comfortzone. Dat die uitdaging ook nog eens verbonden is met iets goeds doen, iets teruggeven, iets van essentiële waarde, geeft mij een magische gedrevenheid. Ik heb me inmiddels natuurlijk wél verdiept in kindhuwelijken en tienerzwangerschappen in Malawi en wat ik daar nu van weet, maakt mijn gedrevenheid compleet. De feiten zijn schokkend. Van de 10 miljoen meisjes in Malawi is 50% jonger dan 18 jaar als ze trouwen. Sommigen trouwen al op 12-jarige leeftijd. Vaak worden deze meisjes mishandeld. Hun kans op het afmaken van hun schoolopleiding is erg klein. Ook raken ze vaak heel jong zwanger, wat gevaarlijk is voor henzelf en hun kind.  

Maar wat is nu precies het plan denk je? Wat wil die Janine van me? Ik wil dat jij mij sponsort! 

Ik heb minimaal 4.000 euro aan sponsorgeld nodig om mee te mogen naar Malawi. Van dit bedrag gaat 89% naar verschillende lokale projecten, zoals voorlichting aan ouders, meisjes en jongens, leerkrachten, dorpshoofden en lokale organisaties over de schade van kindhuwelijken, het belang van onderwijs voor meisjes en het respecteren van de rechten van meisjes. 

Op 19 juni start mijn reis. Dan vlieg ik naar Lilongwe, de hoofdstad van Malawi. Samen met 15 andere bikkels stap ik op 21 juni op de fiets voor een tocht van 500 kilometer in zeven dagen, met daarin 6.000 hoogtemeters. De helft van de route fietsen we over asfalt en de andere helft over dirt roads. ‘s Avonds slapen we in tenten en vaak is er geen stromend water of elektriciteit, laat staan wifi. Ook wel eens lekker. We zullen meerdere projecten van Plan International bezoeken. Ik zal dus met eigen ogen zien wat er met jouw sponsorgeld gaat gebeuren. En niet onbelangrijk: de reis- en verblijfskosten betaal ik helemaal zelf.   

De komende maanden staat mijn leven dus in het teken van sponsorgeld ophalen en trainen, trainen, trainen.   

Dat trainen zal vooral zwaar, hilarisch en bikkelen zijn. Via Instagram en LinkedIn zal ik jullie op de hoogte houden van mijn ervaringen en voortgang, maar wil ik je vooral inspireren en over de streep trekken om mij te sponsoren. Ik neem mezelf vaak niet al te serieus en vind humor een belangrijke manier van communiceren, juist bij een onderwerp dat zo beladen en heftig is. 

Heb je vragen, wil je meer weten over de sponsormogelijkheden (bijv. exposure tijdens mijn reis) of ben je toevallig de hoofdsponsor die ik zoek? Stuur een bericht naar janinederoller@live.nl  

Alvast dank voor de support! 

Love Janine 

 

Laatste donaties

€ 85
24-06-2019 | 14:15

Milestone®

€4500,-!
Bekijk alle
Delen