Irene fietst voor Malawi!

Hallo, leuk dat jij mijn pagina geopend hebt.

Mijn uitdaging is begonnen!

In juni 2021 ga ik in Malawi, een van de armste landen ter wereld, fietsen voor een betere toekomst voor meisjes. Hierdoor steun ik Cycle for Plan in hun strijd tegen kindhuwelijken en tienerzwangerschappen. Een kindhuwelijk heeft levenslange consequenties. Deze meisjes kunnen niet naar school en hebben vaak te maken met huiselijk geweld. Zonder opleiding of de kans op een eigen inkomen zijn ze vaak totaal afhankelijk van hun man en zijn familie. Meisjes die te jong trouwen krijgen baby's wanneer hun lichaam niet klaar is voor zwangerschap en een bevalling. hierdoor lopen ze grote gezondheidsrisico's.

In mijn eigen Bed en Breakfast ervaar ik hoe het is om voor mijn gasten te zorgen en nog leuker is het om te zien hoe dankbaar mensen zijn, vaak met de kleinste dingen!

Ik mag me gelukkig prijzen met 3 gezonde kinderen die alle kansen krijgen om in vrijheid op te groeien, gewoon omdat ze in Nederland geboren zijn. Dit gun ik de meisjes in Malawi natuurlijk ook! 

Het is spannend maar hiervoor verleg ik graag mijn grenzen. Ik ga 500 km. fietsen in Malawi op dirt roads en door bergen. ik zal overnachten in tentenkampen en back to basics. Vaak geen stromend water, electriciteit, laat staan Wifi. Tijdens de fietstocht bezoek ik de projecten van Plan International en kan ik met mijn eigen ogen zien wat ze doen om de toekomst van deze meisjes beter te maken. Elk kind verdient alle kansen om optimaal te kunnen ontwikkelen.

Om mijn steentje bij te kunnen dragen ben ik op zoek naar sponsors. Wil jij me helpen? Het doel is om minimaal 4000 euro sponsorgeld mee te nemen. Hiervan komt 3000 euro ten goede aan verschillende projecten die ik ook zelf zal bezoeken en 1000 euro wordt gebruikt om een meisje en haar gemeenschap drie jaar te sponsoren. Dit meisje zal ik ook ontmoeten.

Elke inleg is van harte welkom!

De kosten voor de reis en het verblijf betaal ik natuurlijk zelf.

Wil je me helpen om deze meisjes in Malawi een toekomst te geven?

Heb je vragen of wil je meer weten over dit fantastisch project? stuur me gewoon een berichtje!

Mocht je een leuk idee of initiatief hebben om mij te sponsoren, laat het me weten!

Mijn dank is groot!

liefs Irene,

Laatste donaties

€ 10
24-10-2021 | 12:24

Tom en Johanna

Malawi is een heel arm land . Dat weet ik omdat mijn man daar gefietst heeft
Lees meer
Bekijk alle
Delen