Kindhuwelijken de wereld uit trappen!

Eén… twee…
Elke twee seconden wordt ergens in de wereld een meisje gedwongen te trouwen als ze zelf nog kind is, vaak met een veel oudere man. Wereldwijd trouwen elk jaar twaalf miljoen meisjes voor ze achttien zijn. Eén op de negen kindbruiden is zelfs jonger dan vijftien. Een kindhuwelijk is een ernstige schending van de kinderrechten met vaak levenslange consequenties voor de slachtoffers. Naar school gaan kunnen ze wel vergeten en zonder opleiding of eigen inkomen zijn deze meisjes later totaal afhankelijk van hun man en zijn familie. Er is vaak sprake van huiselijk geweld en de jonge meisjes krijgen baby’s wanneer hun lichaam nog helemaal niet klaar is voor een zwangerschap en een bevalling. Dit zorgt voor grote gezondheidsrisico’s.

Wij hebben door ons werk (als verloskundige en als redacteur van een jeugdprogramma) dagelijks te maken met pasgeboren baby's en kinderen en de wereld vol mogelijkheden waarin zij opgroeien. Maar als je wieg ergens anders staat, kan die toekomst er zo maar heel anders uit zien..

Daarom fietsen wij eind mei 500 km door Malawi om kindhuwelijken de wereld uit te trappen! Help jij mee? We moeten 4000 euro sponsorgeld ophalen, de reis- en verblijfkosten zijn volledig onze eigen bijdrage natuurlijk. Het geld gaat naar Plan International die door middel van educatie, het invloed uitoefenen op de wetgeving en het toegankelijk maken van gezondheidszorg hier eens een flinke verandering in willen brengen.

Laatste donaties

€ 30
15-01-2020 | 11:33

Annelies en Annelies

Bekijk alle
Delen