Steun Ciska, steun de meisjes in Malawi

500km fietsen in Malawi voor het goede doel! Juni 2019 vertrek ik naar Malawi om mee te doen aan Cycle for Plan. We doorkruisen Malawi om de strijd aan te gaan tegen kindhuwelijken en tienerzwangerschappen. Elke dag mag ik als gynaecoloog in opleiding getuige zijn van het ontstaan van nieuw leven. Een pasgeborene, vol potentie, in een omgeving waar vrijwel alles mogelijk zal zijn. Vanzelfsprekend is dit echter niet. Als je wieg ergens anders staat, kan je toekomst er geheel anders uitzien. Plan Nederland probeert de cyclus te doorbreken in o.a. Malawi: op kinderleeftijd trouwen (50% van de meisjes!) en zeer jong moeder worden houdt gezondheidsproblematiek en armoede in stand. Door middel van educatie, invloed uitoefenen op wetgeving en het toegankelijk maken van gezondheidszorg is hier verandering in te brengen. Help jij hierbij? Je kunt me op >1000 manieren steunen! Doneer op deze pagina, verspreid het nieuws of verzin een (ludieke) sponsoractie, alles is zeer welkom! Heb je of ken je een bedrijf dat mij wil sponsoren? Er is plek voor jouw logo op mijn fietsshirt! Uiteraard zal ik het bedrijf veelvuldig promoten op 'social media', deze pagina en tijdens de reis. Het streefbedrag is €4000,-! De reis- en verblijfkosten zijn volledig mijn eigen bijdrage.

Laatste blogs

Bekijk alle
02 juni 2019 Bijna klaar voor vertrek!  Tijd voor een laatste update voordat we vertrekken!   Blij en trots kijk ik terug op de leuke activiteiten: pubquiz, toertocht, bootcamp, mini spinningmarathon. Het waren succesvolle acties vol gezelligheid en (fysieke) inspanning, waar ik ontzettend van heb genoten én welke veel hebben opgeleverd!   Momenteel staat er €5155,- op de teller en 2728 getrainde kilometers. Kortom, het gaat top!!    Over 16 dagen vertrek ik naar Lilongwe, Malawi. De eerste drie dagen zullen in het teken staan van acclimatiseren en ons verdiepen in de prachtige projecten van Plan Nederland. Ook zal ik de 9-jarige jongen ontmoeten, van wie ik het gezin en de community mag steunen met €1000,- van de eerder genoemde opgehaalde €5155,-. Vervolgens stappen we 21 juni op de fiets om tijdens 7 dagen 500km te fietsen door het prachtige landschap. Het resterende bedrag gaat naar projecten van Plan, waarvan het ''yes I do'' het grootste is. Dit project streeft naar gelijkheid van de nu opgroeiende jongens en meisjes, grotere percentages schoolgaande meisjes, minder kindhuwelijken en daarmee op langere termijn minder armoede en gezondheidsproblemen.    Dank voor jullie bijdrage hieraan! En nogmaals voor jullie steun in welke vorm dan ook!  Op reis zal er geblogd worden en na de reis zal ik jullie uiteraard verslag uitbrengen. Als jullie het leuk vinden betrokken te zijn adviseer ik jullie de social media kanalen van Cycle for Plan te volgen: @cycleforplan, scroll ook even door naar de links onderaan deze pagina (voor Instagram, facebook)   Liefs!
Lees meer

Laatste donaties

€ 10
19-06-2019 | 17:09

Anoniem

Hoi Ciska, Zo'n goede actie vraagt om ondersteuning! Heel veel succes gewenst vanuit Nederland! Een van je collega's van het Franciscus (10e) Groetjes, Marian
Lees meer
Bekijk alle
Delen