Gewoon Blijven Trappen!

Een super gave challenge: in zeven dagen 500 kilometer fietsen over onverharde wegen met ruim 5500 hoogtemeters in Malawi! Voor mij een toffe reis en uitdaging, voor de meisjes in Malawi een goede toekomst. Want ik heb de mogelijkheden om te studeren, te werken en te reizen, maar de meisjes in Malawi hebben dat niet.

Met het rijden van deze tocht zamel ik geld in voor projecten in Malawi tegen kindhuwelijken en tienerzwangerschappen. In Malawi werkt plan samen met de Yes I Do Alliantie in de strijd tegen kindhuwelijken. Er wordt niet alleen met meisjes gewerkt, maar ook met jongens, ouders en andere (belangrijke) mensen uit de gemeenschappen.

Elke twee seconden wordt er ergens in de wereld een meisje gedwongen te trouwen als ze zelf nog kind is (elk jaar ruim vijftien miljoen meisjes). Vaak hebben ze veel te maken met huiselijk geweld. Naar school gaan kunnen deze meisjes wel vergeten en zonder opleiding of de kans op een eigen inkomen zijn ze totaal afhankelijk van hun man en zijn familie. Meisjes krijgen vaak baby’s wanneer hun lichaam nog niet klaar is voor een zwangerschap en bevalling. Ze lopen grote gezondheidsrisico’s.

En daarom moeten kindhuwelijk zo snel mogelijk de wereld uitgetrapt worden! Letterlijk!

Shirtsponsor worden? Neem contact met mij op!

Laatste donaties

€ 10
04-03-2020 | 17:40

Sascha

You go girl!
Bekijk alle
Delen