Amber | Kilometers voor een rechtvaardigere wereld

Iedere dag heb ik het geluk om in vrijheid te leven. Vrij van zorgen, maar vooral vrij om te kiezen wat ik wil doen in mijn leven. Of het nou gaat om wat ik vandaag wil eten, hoe ik mijn vrije tijd in deel of welke studie ik wil doen. Maar ook keuzes voor wanneer ik nog iets ouder ben zoals: wil ik later trouwen en zo ja, met wie? Wil ik later kinderen en zo ja, hoeveel? Onbewust maak ik de ene keuze na de andere, alsof het de gewoonste zaak van de wereld is.

Maar het is niet gewoon... Niet voor de miljoenen meisjes (en jongens) die wereldwijd te horen krijgen dat ze moeten trouwen nog ruim voordat ze achttien zijn. Iedere minuut wordt de toekomst van 23 meisjes verwoest. Zo ook in Malawi. Een meisje wordt vaak gedwongen om te trouwen met een veel ouder iemand die ze niet eens kent. Vaak is ze nog maar twaalf, soms zelfs nog maar acht jaar oud... Met alle gevolgen van dien: tienerzwangerschappen, huiselijk geweld, armoede, fysieke en mentale problemen etc. Een uitzichtloos bestaan. Kiesrecht zal nooit gewoon voor haar zijn.

 Mijn naam is Amber, ik ben 22 jaar oud en ik ben geadopteerd uit Taiwan. Geboren met allerlei medische problemen, heb ik hier in Nederland alle zorg, kansen en rechten gehad die ik anders niet zou hebben. Ik besef dat ik veel geluk heb gehad met lieve familie en vrienden en een toekomst die ik zelf in mag richten zoals ik dat wil. Niemand kan namelijk bepalen waar zijn of haar wieg staat.

 Ik kan misschien niet de hele wereld beter maken (al zou ik dat dolgraag willen), maar wel een klein stukje door te strijden voor een rechtvaardigere wereld. Door er nu voor te kiezen om te strijden voor meisjes in Malawi. Dit zal ik doen door 500 km off road te fietsen in Malawi voor Cycle for Plan. Het zal een uitdaging worden, maar niets is in vergelijking met wat deze meisjes mee moeten maken. Van tevoren moet ik minimaal 4000 euro aan sponsorgeld ophalen dat allemaal ten goede komt aan projecten in Malawi. Mijn reis bekostig ik zelf.

 Elke trap op het pedaal, elke kilometer, elke cent, is voor een rechtvaardigere wereld waarin meisjes hun eigen keuzes mogen maken. Wil je me helpen om deze moedige meisjes in Malawi een toekomst te geven?

Laatste blogs

Bekijk alle
11 november 2020 Annulering van de fietsreis in 2021  Lieve allemaal, Zojuist ben ik geïnformeerd door Plan International over de fietsreis die vanwege COVID-19 naar juni 2021 is uitgesteld. Gezien de huidige omstandigheden, heeft Plan besloten om veel activiteiten stil te leggen. Zo ook de reis naar Malawi. De organisatie kan niet met zekerheid zeggen hoe het virus zich in de toekomst ontwikkelt; zoals niemand weet hoe de verspreiding van COVID-19 zal verlopen.  Opnieuw sta ik achter de keuze van Plan. In mijn eigen ogen staat namelijk de gezondheid, van ons en die van de mensen in Malawi, voorop. Het belangrijkste is dat al het opgehaalde sponsorgeld van alle deelnemers is geïnvesteerd in de projecten tegen kindhuwelijken in Malawi.  Ik wil jullie allemaal hartelijk danken voor de gulle donaties en het motiverende support dat ik het afgelopen jaar heb mogen ontvangen.  Hopelijk blijven jullie allemaal gezond.  Groet, Amber
Lees meer

Laatste donaties

€ 10
09-06-2021 | 19:19

Robert

Bekijk alle
Delen