Fietsen voor een betere toekomst van meisjes!

Dit is de actie van Sanna van Asperen
van totaal € 5.500 (93%)

De uitdaging is begonnen! In juni 2019 ga ik in Malawi, een van de armste landen ter wereld, fietsen voor een betere toekomst van meisjes.
Hiermee steun ik Plan International in hun strijd tegen kindhuwelijken en tienerzwangerschappen.

Elke twee seconden wordt er ergens in de wereld een meisje gedwongen te trouwen als ze zelf nog kind is, vaak met een veel oudere man. Wereldwijd worden elk jaar vijftien miljoen meisjes slachtoffer van kindhuwelijken, vaak met levenslange consequenties voor de slachtoffers. Deze meisjes kunnen niet naar school en ze hebben veel te maken met huiselijk geweld. Zonder opleiding of de kans op een eigen inkomen zijn ze totaal afhankelijk van hun man en zijn familie. Meisjes die te jong trouwen krijgen vaak baby’s wanneer hun lichaam nog helemaal niet klaar is voor een zwangerschap en een bevalling. Hierdoor lopen ze grote gezondheidsrisico’s.

Ik ben zelf op erg jonge leeftijd moeder geworden, maar ik heb alle kansen gekregen om evengoed te kunnen studeren en mezelf te ontwikkelen. Nu ben ik moeder van drie kinderen en een pleegkindje, ben ik getrouwd met mijn grote liefde en heb ik een prachtige baan als verloskundige. De kansen die ik heb gekregen gun ik ieder kind, maar ik weet ook dat dit alles behalve vanzelfsprekend is. 

Ieder kind verdient een kans op een toekomst!

Daarom fiets ik mee met Cycle for Plan en help kindhuwelijken de wereld uit te trappen!
Hiervoor zal ik flink trainen, want de bedoeling is dat ik in 7 dagen 500 kilometer ga fietsen over onder andere dirt roads en door de bergen. Ik ga overnachten in tentenkampen en ga back to basics. 

Om mijn steentje bij te dragen ben ik op zoek naar sponsors.
Wil jij me helpen?
Het doel is om minimaal 4000 euro sponsorgeld mee te nemen. Hiervan komt 3000 euro ten goede van verschillende projecten die ik zelf ook zal bezoeken tijdens de fietstocht en 1000 euro wordt gebruikt om een meisje en haar gemeenschap drie jaar te sponsoren.
Elke inleg is van harte welkom!
De kosten die ik zelf maak om deze reis te realiseren, staan hier los van.   

Een donatie kan je overmaken via onderstaande knop.

Alvast onwijs bedankt, vooral namens de meisjes!    

NB: Wil je me met je bedrijf sponsoren, dan kan dat ook! Ik heb nog ruimte voor een logo op mijn fietsshirt. Dit logo komt tevens op deze sponsorsite en FB te staan. Voor meer info kan je altijd contact met me opnemen. 

Breng deze actie extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken voor deze actie dus ook vrienden, familie, collega’s, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

Bekijk alle donateurs
€ 25 26-06-2019 | 08:21
€ 25 17-06-2019 | 19:56 Ondat wij het een hele goede reden vinden maar vooral heel stoer dat ze dit doet! Trots op je sanna! Heeeel veel succes! Groetjes en dikke kus wouter en Christa
€ 50 16-06-2019 | 20:44 Het is een heel goed doel en heb bewondering voor de mensen die aan deze fietstocht meedoen.
€ 10 16-06-2019 | 17:32
€ 15 30-05-2019 | 21:58 Heel veel succes Sanne! Wat een mooi initiatief!
Bekijk alle

Een sfeerimpressie....

25-06-2019 | 20:51 Kleine sfeerimpressie van wat we onderweg onder andere zien en tegenkomen. Adembenemende vergezichten, goede klimmetjes en vooral ook heerlijk snelle afdalingen. Malawi is te gek!  
Lees meer