Sponsor Rosanne | Mountainbiken voor meiden in Malawi

In 2022 (uitgesteld vanwege de coronapandemie) ga ik 500 kilometer fietsen door Malawi. In 7 dagen. Dat wordt pittig. Maar het is het waard. Want met deze sponsorfietstocht vraag ik aandacht voor de problematiek die meisjes in dit land tegenkomen, en ga ik met eigen ogen bekijken hoe het werk van Plan International verschil maakt. 

Meisjes in Malawi krijgen nog steeds minder kansen dan jongens. Moeten vroeg stoppen naar school. Worden uitgehuwelijkt, vaak met een oudere man. Krijgen te jong kinderen, waar hun lichaam nog niet klaar voor is. Ik wil dat meisjes voortaan een rechtvaardige toekomst tegemoet gaan. Jij ook? Sponsor mij en steun de meiden in Malawi.

Ik haal € 4000 sponsorgeld op om de projecten van Plan in Malawi te steunen. Zodat de meiden daar naar school kunnen, leren over hun rechten en een onafhankelijke toekomst tegemoet kunnen gaan. Net zoals ik in Nederland zelf ook heb gehad. 

Wil jij mij en daarmee de meiden in Malawi steunen? Fantastisch! Ik ben superblij met elke bijdrage. Kun jij het bedrag van je dagelijkse take-away koffie missen? Of die paar biertjes in de kroeg op vrijdag?  

Wil je mij als bedrijf steunen? Bij een donatie vanaf € 100 komt je logo op mijn actiepagina en zal ik via mijn social media kanalen aandacht besteden aan jouw sponsoring. Bij een donatie vanaf € 250 komt je logo daarnaast ook op mijn officiële Cycle for Plan wielershirt!

Via deze pagina blijf je op de hoogte van alle sponsoractiviteiten die ik ga organiseren, en kun je mijn trainingsvoortgang op de voet volgen via korte blogjes (die kun je via het tabblad 'Nieuws' volgen) :-)

Ontzettend bedankt!

Laatste blogs

Bekijk alle
29 april 2020 In 2021 naar Malawi Lieve supporters,  Ik hoop dat jullie allemaal gezond zijn en de moed erin houden in deze vreemde tijd. Een paar maanden geleden schreef ik me in voor Cycle for Plan, om te gaan mountainbiken voor gelijke kansen en rechten voor meisjes in Malawi. Jullie hebben mij gesteund in deze uitdaging en daar ben ik jullie enorm dankbaar voor!  Vanwege de uitbraak van het coronavirus is het een tijdje stil geweest van mijn kant. Ineens zitten we allemaal thuis, houden we 1,5 meter afstand (ook tijdens het fietsen!) en is de toekomst onzeker. Wat wel zeker is, is dat we komende juni helaas niet naar Malawi kunnen afreizen vanwege de situatie. Iets wat ik enorm vervelend vind om aan jullie, mijn sponsoren, te moeten mededelen. De besmettingen in Afrika nemen toe en het is voor Plan daardoor onmogelijk om de veiligheid van de deelnemers, de community’s waarin Plan werkt en de medewerkers te garanderen. De wereld zit voorlopig op slot, en daar hebben we mee te dealen.  Hoe jammer en zuur het uitstel van de reis ook is, het is ook volkomen begrijpelijk. De fietsreis wordt naar alle waarschijnlijkheid verplaatst naar juni 2021, precies één jaar later. Waarom pas volgend jaar? De snelle ontwikkelingen omtrent het coronavirus maken dat het slecht is in te schatten of een reis later dit jaar (bijvoorbeeld in september) wel mogelijk zou zijn. Ook zijn de omstandigheden om te fietsen rond juni het beste, en hebben veel deelnemers moeite met het werven van fondsen omdat evenementen organiseren in deze periode van social distancing niet gaat.  Maar elk nadeel heeft z’n voordeel: ik heb nu nog een jaar om te trainen ;-)
Lees meer

Laatste donaties

€ 50
13-03-2020 | 22:45

Marijn

Bekijk alle
Delen