Pien's Plan voor vrijheid en toekomst van meisjes in Malawi

Pien van Maldegem

( Lid van team: Charissa & Pien  )

Nog te gaan

Qr
van totaal € 4.000 (67%)

Ik ben Pien, in het dagelijks leven gynaecoloog in opleiding en 30 jaar wanneer ik in juni op de fiets stap in Malawi met maar 1 doel: samen streven naar een betere toekomst voor meisjes.
Mijn Hollandse leven is goed op orde; een baan, een toekomst en bovenal was dit alles mijn eigen vrije keus. Meisjes en jonge vrouwen in Malawi hebben die keuze niet. Ongeveer 50% van de meisjes wordt gedwongen te trouwen voordat ze volwassen zijn. De gevolgen hiervan zijn enorm: jong zwanger bij gebrek aan kennis en keuze in intimiteit met alle zwangerschapsgerelateerde en psychische problematiek van dien. Tienermoeder zijn is het begin van een keten die maar moeilijk te doorbreken is: geen school, geen inkomen en geen toekomst.
Ik mag dagelijks meisjes ter wereld helpen en zie vrouwen moeder worden die hier bewust voor hebben gekozen en waarbij een kind een wondertje is. Een groter contrast met Malawi is er niet.

Het worden 500 pittige kilometers met 6.000 hoogtemeters, onderweg zal ik met mijn eigen ogen zien waar het ingezamelde geld aan wordt besteed. Plan Nederland helpt door prachtige lokale projecten op te zetten die volledig autonoom zijn waarbij educatie, toegankelijk maken van gezondheidszorg en wetgeving beïnvloeden voorop staan.

Ik wil met Cycle for Plan dolgraag bijdragen aan een beter bestaan voor deze meisjes, hierbij heb ik jullie hulp hard nodig. Elke fietser brengt €4000,- mee ter ondersteuning van de projecten. Mijn eigen onkosten zijn volledig voor eigen rekening. Help jij aan een betere toekomst? Smeer een keer boterhammen voor werk en sla de lunch over, doneer die paar euro hier en je hebt een topdag!

Elke vorm van ondersteuning is welkom! Spread the word, train mee om mij die heuvels op te krijgen, doneer op deze pagina. Elk logo mag tegen sponsoring op mijn wielrenshirt komen te staan, elk bedrijf wat doneert zal ik uitgebreid promoten als dank! Aan inspiratie voor inzamelingen nooit genoeg dus kom maar op met de ideeën!

Breng deze actie extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken voor deze actie dus ook vrienden, familie, collega’s, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

Bekijk alle
€ 100 07-04-2020 | 08:59
€ 50 04-04-2020 | 15:18 Beste Pien, Trots dat je naast je belangrijke werk en opleiding in Nederland, ook inzet om dit soort mensonterende praktijken aan de schandpaal te nagelen en deze jonge vrouwen helpt om hun lot te verbeteren. Bravo. En........volgend jaar kan je ook gaan fietsen!
€ 175 25-03-2020 | 22:30 Namens het cluster RGOC - de gynaecologen i.o.
€ 20 12-03-2020 | 08:05
€ 25 01-03-2020 | 18:33 Super Pien; Wat een kanjer ben jij!
Bekijk alle

Het gaat nu écht beginnen!

02-02-2020 | 14:51  Beste lezers,    Het is 2020, alle goede voornemens zijn gemaakt en het wordt hoog tijd om mijn voorbereidingen voor Malawi naar een hoger niveau te tillen!  De fiets uit de garage, de conditie op peil brengen, de benen trainen en een beetje zadel-uithoudingsvermogen creëren.  Daarnaast is de grootste uitdaging om het doel te verspreiden en te zorgen voor genoeg donaties zodat ik daadwerkelijk aan de start mag verschijnen. Een handje ophouden is alles behalve mijn stijl, dus de komende maanden ga ik mijn uiterste best doen om via leuke evenementen jullie support te winnen.  Ik ga - veelal samen met mijn buddy Charissa - allerlei evenementen organiseren die op onze websites en social media worden aangekondigd waar jullie je voor in kunnen schrijven.  Jullie reacties en gulle donaties worden enorm gewaardeerd waarvoor veel dank.  Hopelijk tot ziens bij een van de acties! Ik houd jullie op de hoogte.    Liefs Pien
Lees meer