Kindhuwelijken de wereld uit trappen!

Eind mei fietsen Gwen en ik 500 kilometer door Malawi om kind huwelijken de wereld uit te trappen!

Sinds een jaar ben ik werkzaam als verloskundige in Utrecht, waarbij ik al veel toekomstige ouders heb mogen begeleiden tijdens de zwangerschap en de bevalling. Zo veel lieve en mooie baby’s heb ik geboren zien worden, in de meest liefdevolle gezinnen. Gelukkig ben ik niet gewend om zwangerschappen te begeleiden die voort zijn gekomen uit gedwongen huwelijken en bij veel te jonge meisjes. Als je wieg ergens anders staat dan in Nederland, kan je toekomst er zo maar heel anders uit zien..

Daarom zetten wij ons maar al te graag in voor een betere toekomst voor alle kinderen in Malawi! Helpen jullie allemaal mee?

Wereldwijd worden elk jaar vijftien miljoen meisjes slachtoffer van kind huwelijken voor ze achttien zijn. Eén op de negen kind bruiden is zelfs jonger dan vijftien. Een kind huwelijk vernielt in één klap een onbezorgde jeugd én de toekomst van miljoenen meisjes: ze kunnen hun schoolopleiding niet afmaken, lopen grotere kans om te worden mishandeld en hun gezondheid komt ernstig in gevaar door een zwangerschap op jonge leeftijd.

Ons doel is om samen minimaal 8000 euro sponsorgeld op te halen. De reis- en verblijfskosten zijn volledig voor onze eigen rekening natuurlijk. Het geld dat wij ophalen wordt gebruikt voor educatie, invloed uitoefenen op de wetgeving en het toegankelijk maken van gezondheidszorg. Op deze manier willen wij verandering brengen in het aantal kind huwelijken en tienerzwangerschappen in het warme hart van Afrika.

Help mee ons doel te bereiken, alle kleine beetjes helpen!

Alvast ontzettend bedankt!

Liefs,

Merel 

Laatste donaties

€ 10
02-03-2020 | 15:03

Anoniem

Bekijk alle
Delen