Fietsen voor Malawi

Marloes Vermonden
Qr
van totaal € 4.000 (78%)

Van 27 mei t/m 6 juni 2020 ga ik de uitdaging aan. Tijdens deze sportieve challenge ga ik mijn eigen grenzen verleggen, het prachtige Malawi ontdekken en tegelijkertijd iets goeds doen voor de meisjes daar. Ik ben bevoorrecht dat ik in Nederland ben geboren en opgegroeid. Ik heb kunnen studeren, mezelf ontwikkelen en bovenal mijn eigen keuzes kunnen maken. Dat is helaas niet voor iedereen vanzelfsprekend, want elke twee seconden wordt ergens in de wereld een meisje gedwongen te trouwen als ze zelf nog kind is.

Wereldwijd trouwen elk jaar twaalf miljoen meisjes voor ze achttien zijn. Een op de negen kindbruiden is zelfs jonger dan vijftien. Een kindhuwelijk is een ernstige schending van de kinderrechten met vaak levenslange consequenties voor de slachtoffers. Naar school gaan kunnen ze wel vergeten en zonder opleiding of eigen inkomen zijn deze meisjes later totaal afhankelijk van hun man en zijn familie. Er is vaak sprake van huiselijk geweld en de jonge meisjes krijgen baby’s wanneer hun lichaam nog helemaal niet klaar is voor een zwangerschap en een bevalling. Dit zorgt voor grote gezondheidsrisico’s.

Daarom fiets ik mee met Cycle for Plan en help ik kindhuwelijken en tienerzwangerschappen de wereld uit te trappen. Met een team van Plan ga ik in Malawi een fietstocht van 7 dagen maken, waarbij we 500 kilometer en 7000 hoogtemeters afleggen langs de projecten van Plan International. Plan International steunt meisjes en geeft voorlichting aan ouders, kinderen, leerkrachten, dorpshoofden en lokale organisaties over de schade van kindhuwelijken, het belang van onderwijs en het respecteren van de rechten van meisjes.

Om dit mogelijk te maken heb ik jullie steun nodig. Helpen jullie mee?

Breng deze pagina extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken van deze pagina, dus ook vrienden, familie, collega's, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is, dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

Bekijk alle
€ 25 17-03-2020 | 09:26 Super stoer en goed dat je dit gaat doen Marloes!! Zet hem op!
€ 100 11-03-2020 | 12:26
€ 100 11-03-2020 | 12:23
€ 100 11-03-2020 | 12:21
€ 100 11-03-2020 | 12:18