Een betere toekomst voor meisjes in Malawi

Marije Bijsterbosch
Qr
van totaal € 4.000 (96%)

Eind mei 2020 zit ik (Marije Bijsterbosch) op de fiets in Malawi, een van de armste landen ter wereld. Al drie jaar heb ik mijn deelname aan dit mooie doel van Plan Nederland voor ogen, maar nu ga ik het echt dóen! Ik vind het heel spannend maar ik voel mij gemotiveerd om mij in te zetten voor deze meisjes die het zo ontzettend hard nodig hebben.

Jonge kinderen, voornamelijk meisjes, worden namelijk in Malawi nog altijd regelmatig uitgehuwelijkt, waardoor hun toekomst zorgwekkend is. Na een kindhuwelijk kunnen meisjes veelal niet meer naar school gaan en hebben ze vaak te maken met huiselijk geweld. Zonder opleiding of de kans op een eigen inkomen zijn ze totaal afhankelijk van hun man en zijn familie. Daarnaast krijgen deze meisjes vaak jong baby’s, terwijl hun lichaam nog helemaal niet klaar is voor een zwangerschap en een bevalling, met alle bijkomende gezondheidsrisico’s van dien.

De projecten van Plan Nederland in Malawi richten zich op het toegankelijk maken van de gezondheidszorg, de scholing van de meisjes én op het onderwijzen van de gemeenschappen waarin de meisjes leven. Ze willen de stammen zelf ambassadeur maken van het standpunt tégen kindhuwelijken. Plan Nederland heeft hier al mooie resultaten mee bereikt en wil dit graag blijven voortzetten!

En daarom ga ik eind mei 500 kilometer op een mountainbike door hartje Afrika fietsen. Ik wil hiervoor 4000 euro ophalen, wat geheel naar de projecten zal gaan. De reis- en verblijfkosten zijn volledig mijn eigen bijdrage. Elke euro is een stap dichter bij het doel om deze kinderen een betere toekomst te geven en daar zet ik mij heel graag voor in. Help jij mij mee dit na te streven voor deze kinderen? Dat zou ik ontzettend waarderen! Veel liefs, Marije

Breng deze pagina extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken van deze pagina, dus ook vrienden, familie, collega's, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is, dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

Bekijk alle
€ 150 15-07-2020 | 14:28 Inzamel acties!
€ 50 14-03-2020 | 07:00 Tuinbroekje en drie scrunchies gemaakt en verkocht !
€ 10 01-03-2020 | 10:58
€ 25 01-03-2020 | 07:39
€ 15 29-02-2020 | 08:35 Succes Marije! Het wordt vast een memorabele tocht! 🚴🏻‍♀️🍀🦓