Bijna....

09 juni 2019

Bijna…..

Bijna is het zover. Na een jaar van sponsorwerving en trainen vertrek ik 17 juni naar Malawi. Eindelijk! Conditioneel zit het wel goed, afgelopen weken volop gefietst.

Qua sponsorwerving zit het ook goed. Eerlijk gezegd, daar zag ik best nog tegenop. Het vragen om een sponsorbijdrage lag (en ligt) buiten mijn comfortzone. Of anders gezegd, ik voel me daar ongemakkelijk bij. Maar de kracht van een goed netwerk in combinatie met mijn persoonlijke verhaal deed zijn werk.

Mijn dochter is net 18 geworden en wacht nu op de uitslag van het examen. ‘Nog even het rijbewijs halen en de wereld ligt aan je voeten’ zo omschreef haar vriendin het euforische gevoel. Geweldig om te zien hoe ze genieten van deze vrijheid en ongekende mogelijkheden. Zij kunnen keuzes maken uit een heleboel mogelijkheden… Zij wel.

Ik gun dit andere meiden, de meiden in Malawi en daarbuiten in hun eigen wereld ook de ruimte en vrijheid om te kiezen. Met de bijdragen van alle sponsoren helpen we mee om meisjes in Malawi ook om keuzes te kunnen maken. Wordt hen uitgelegd dàt ze een keuze hebben. Dat ze ook kunnen kiezen om wel eerst school af te maken. En kunnen kiezen om nog even niet te trouwen. Om later zelf kiezen met wie ze dan willen trouwen.

 Vanuit de projecten worden zij èn hun ouders ondersteund in het maken van deze keuzes. Wordt het zelfvertrouwen van deze meisjes vergroot, wordt on- en laaggeletterdheid van deze meisjes voorkomen, zodat ze wel een opleiding kunnen volgen en zo beter in hun eigen onderhoud en dat van hun familie of gezin kunnen voorzien. Ook om zo  de vicieuze cirkel van armoede te doorbreken.

 Om mee te mogen met Cycle for Plan moest ik tenminste 4000 euro sponsorgeld inzamelen. Dit heb ik met dank aan een heleboel sponsoren ruimschoots gehaald. Ik ben enorm verrast dat er zoveel mensen mij gesponsord hebben en zo niet alleen mij maar vooral ook meisjes in Malawi steunen! Zodat zij een stapje op weg geholpen worden om hun dromen waar te maken.

 Al mijn privé en zakelijke sponsoren enorm bedankt voor jullie steun. Al jullie donaties, steun, aanmoedigingen en belangstelling zijn voor mij een grote steun en enorm motiverend! Dank aan familie, vrienden, fietsmaatjes, trainster en sportschooltrainer. Dank aan BNI BAZ en BNI ZO! Dank Rijwielhandel De Haan voor de fiets in bruikleen, dank  Blinkfotografie voor die mooie foto’s, dank March21 voor de hulp bij de pitchfilm, dank Travelcounsellor Bianca Brouwer, Weller, Brandjes en van Balen Architecten, Das Buro Duits voor bedrijven, Machteld Koenraad Financial Planner, Wispex, Groot en de Lange, WorkinWood, De Pensioenpartners, Kop ICT, Blauwe Monsters, Norma Holding, Compumeet, De Graaf Verzekeringsconsultancy, Peer Administratiekantoor, Hans Pieterse fotografie, Movida, Geldzorgnet, Haacker & Gastel Advocaten, Okx Legal & Tax, Voorn Mediation, Bureau Brands, Total Print Solutions, Bureau Baarda!…. En dank aan al die stille sponsoren die er de voorkeur aan gaven anoniem te steunen…

Tot slot, via https://www.planinternational.nl/actueel/volg-malawi-2019houden wij als groep het thuisfront op de hoogte over onze belevenissen gedurende onze fietsreis! Mis het niet.

En oh ja…. Voor wie het nog wil doen maar er nog niet aan toe gekomen is, doneren kan nog steeds hoor! https://malawi.cycleforplan.nl/actie/marga-de-nooij

 Ps. die mooie foto is gemaakt door een van sponsoren: Sandra Hartgerink van BlinkFotografie! 

 

Delen