Marga gaat ervoor!

Dit is de actie van Marga de Nooij

Nog te gaan

van totaal € 5.000 (122%)

Ik ga fietsen in Malawi. Niet zomaar fietsen, maar fietsen tegen kindhuwelijken en kindzwangerschappen!

Als Hollandse meid uit de polder ben ik opgegroeid met fietsen, gewoon van en naar school en boodschappen doen en zo. En als student met tentje achterop op fietsvakantie geweest. Nu ben ik sinds een aantal jaren geleden gaan wielrennen. Gewoon lekker buiten bezig zijn en op zondagmorgen met een stuk of wat andere liefhebbers (‘BB’-ers) een rondje rijden. Maar fietsen in Malawi is voor mij wel even andere koek! Dirt roads, ruim 500 km en 7000 hoogte meters, overnachten in tentenkamp, back to the basics... Ja daar moet ik wel wat voor doen. Dat is best een uitdaging.

Die uitdaging ga ik niet zomaar aan. Ik fiets volgend jaar juni 2019 mee met Cycle for Plan, om zo een bijdrage te leveren aan het tegengaan van kindhuwelijken van veel te jonge meisjes in Malawi. Deze meisjes worden op het 13e, 14e jaar al uitgehuwelijkt. En zijn op hun 15e soms al moeder… En kunnen geen kant op. Kunnen niet naar school, leren geen vak, zijn en blijven afhankelijk van anderen.

Mijn dochter is nu 17 en gaat nu haar examenjaar in. En zit vol plannen voor als ze haar examen gehaald heeft. Eerst Engels leren in het buitenland en dan medicijnen gaan studeren. Zij kan die keuzes maken. Zij wel. Voor haar, haar twee broers en voor ons, was en is het vanzelfsprekend dat ze eerst haar school afmaakt en dan verder gaat leren.

Voor meisjes in Malawi is dat helemaal geen vanzelfsprekendheid. Dat is een recht waar ze amper weet van hebben en dat ze zwaar moeten bevechten. Cycle for Plan helpt hen daarbij. En ik draag graag mijn steentje bij. Want zoals mijn dochter haar plannen heeft, dat gun ik die meisjes ook!

Jullie kunnen mij steunen bij dit plan. Want naast de fietsuitdaging heb ik toegezegd € 5000,- sponsorgeld op te halen. Met dit sponsorgeld wordt voor € 1000,- een sponsorkind en haar gemeenschap geholpen. De andere € 4000,- wordt ingezet voor de financiering van verschillende lokale projecten in Malawi. Die ik dan weer ga bezoeken. Mijn reis en ticket betaal ik zelf.

Wil je mij steunen? Graag! Want ik kan wel wat hulp gebruiken. Elke bijdrage is meer dan welkom. Ook delen wordt bijzonder gewaardeerd. Wil je meer weten? Op mijn facebookpagina worden mijn voorbereidingen gedeeld en zijn al mijn perikelen in de voorbereiding te volgen.

Breng deze actie extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken voor deze actie dus ook vrienden, familie, collega’s, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

Bekijk alle donateurs
€ 25 18-04-2019 | 16:42
€ 25 18-04-2019 | 09:14 Prachtig intiatief! Heel veel succes
€ 25 17-04-2019 | 12:29 Tgv verjaardagen Piet en Corrie.
€ 25 16-04-2019 | 16:06 Het verhaal van Marga vind ik indrukwekkend!
€ 50 13-04-2019 | 20:02
Bekijk alle

Nog meer sponsors op mijn shirt!

15-04-2019 | 22:57 Het zo bijzonder motiverend om zoveel steun en support te ontvangen in de aanloop naar mijn sponsorfietstocht door Malawi! Echt boven verwachting. Ik heb ook heel veel support gekregen uit mijn netwerkgroep. Een geweldige groep ondernemers! Vorige week na mijn vaste netwerkontbijt op de foto gegaan met flink wat van mijn sponsoren. Dank jullie wel!  Gisteren, zondag 14 april had ik graag met mijn trainingsshirt willen pronken tijdens de speciale fietsclinic voor Cycle for Plan fietsers. Maar met 4 graden op de termometer en een gevoelstemperatuur van min twee was het daar echt te koud voor. Het mocht de pret niet drukken. We hebben 45 km. getraind door de prachtige bossen bij Austerlitz. Mountainbiken is echt heel wat anders dan racefietsen! Het is veel technischer en vereist goede concentratie.Van Fons, Astrid en Jan een goede training op de mountainbike gehad. Erg leuk om te leren.  
Lees meer