Marga gaat ervoor!

Marga de Nooij
Qr
van totaal € 4.000 (197%)

Ik ga fietsen in Malawi. Niet zomaar fietsen, maar fietsen tegen kindhuwelijken en kindzwangerschappen!

Als Hollandse meid uit de polder ben ik opgegroeid met fietsen, gewoon van en naar school en boodschappen doen en zo. En als student met tentje achterop op fietsvakantie geweest. Nu ben ik sinds een aantal jaren geleden gaan wielrennen. Gewoon lekker buiten bezig zijn en op zondagmorgen met een stuk of wat andere liefhebbers (‘BB’-ers) een rondje rijden. Maar fietsen in Malawi is voor mij wel even andere koek! Dirt roads, ruim 500 km en 7000 hoogte meters, overnachten in tentenkamp, back to the basics... Ja daar moet ik wel wat voor doen. Dat is best een uitdaging.

Die uitdaging ga ik niet zomaar aan. Ik fiets volgend jaar juni 2019 mee met Cycle for Plan, om zo een bijdrage te leveren aan het tegengaan van kindhuwelijken van veel te jonge meisjes in Malawi. Deze meisjes worden op het 13e, 14e jaar al uitgehuwelijkt. En zijn op hun 15e soms al moeder… En kunnen geen kant op. Kunnen niet naar school, leren geen vak, zijn en blijven afhankelijk van anderen.

Mijn dochter is nu 17 en gaat nu haar examenjaar in. En zit vol plannen voor als ze haar examen gehaald heeft. Eerst Engels leren in het buitenland en dan medicijnen gaan studeren. Zij kan die keuzes maken. Zij wel. Voor haar, haar twee broers en voor ons, was en is het vanzelfsprekend dat ze eerst haar school afmaakt en dan verder gaat leren.

Voor meisjes in Malawi is dat helemaal geen vanzelfsprekendheid. Dat is een recht waar ze amper weet van hebben en dat ze zwaar moeten bevechten. Cycle for Plan helpt hen daarbij. En ik draag graag mijn steentje bij. Want zoals mijn dochter haar plannen heeft, dat gun ik die meisjes ook!

Jullie kunnen mij steunen bij dit plan. Want naast de fietsuitdaging heb ik toegezegd € 5000,- sponsorgeld op te halen. Met dit sponsorgeld wordt voor € 1000,- een sponsorkind en haar gemeenschap geholpen. De andere € 4000,- wordt ingezet voor de financiering van verschillende lokale projecten in Malawi. Die ik dan weer ga bezoeken. Mijn reis en ticket betaal ik zelf.

Wil je mij steunen? Graag! Want ik kan wel wat hulp gebruiken. Elke bijdrage is meer dan welkom. Ook delen wordt bijzonder gewaardeerd. Wil je meer weten? Op mijn facebookpagina worden mijn voorbereidingen gedeeld en zijn al mijn perikelen in de voorbereiding te volgen.

Breng deze pagina extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken van deze pagina, dus ook vrienden, familie, collega's, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is, dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

Bekijk alle
€ 100 20-07-2019 | 09:02
€ 25 19-06-2019 | 20:59
€ 10 17-06-2019 | 08:07
€ 25 16-06-2019 | 23:12
€ 25 16-06-2019 | 14:01
Bekijk alle

Eindelijk

20-06-2019 | 00:00 Na een jaar van voorbereiding, zit ik nu in t vliegtuig op naar Malawi. Toen ik me een jaar geleden had ingeschreven voor deze reis, vloog de paniek me even naar de keel: ik ging t echt doen!!! Hoe dan?   Maar de voorbereidingen door het  jaar heen gingen lekker. Het mountainbiken blijkt heel leuk te zijn! Zo denk ik met veel plezier terug aan t tochtje door de Ardennen op 4 mei, met sneeuw!   Maar ik heb mijzelf het meest verrast met de sponsorwerving! Ik heb gewoon bijna het dubbele opgehaald! Echt heel blij en ook wel n beetje trots op!   En verrast ben ik door de enorme support van alles en iedereen om me heen! Als er iets is wat motiveert is dat t wel.   En nu onderweg. Maandag vloog ik gelukkig pas ‘s avonds. Zodat ik nog n heleboel ‘nog eventjes te doen’ van t lijstje kon schrappen. Zondag nog uitgezwaaid door de BB-ers. En net op Schiphol uitgezwaaid door Marcel, Eva en Job. Met een enorm lief filmpje reizen ze met mij mee.   Ik ben benieuwd naar wat de reis mij verder gaat brengen. Want 1 ding is mij inmiddels wel duidelijk: ‘Ik ga fietsen door Malawi om bij te dragen aan de strijd tegen kindhuwelijken’ is makkelijk gezegd. Maar de problematiek is n stuk complexer. En heeft n snaar bij mij geraakt. Ik ga zien wat ik, wij daarin kunnen betekenen.        
Lees meer