Fietsen voor en door Malawi

Wereldwijd trouwt er iedere twee seconden een meisje tegen haar wil. Deze meisjes zijn zelf nog kinderen, maar worden gedwongen om te trouwen, vaak met een veel oudere man. Per jaar is het lot van gemiddeld twaalf miljoen meisjes nog voor ze achttien jaar oud zijn. Eén op de negen kindbruiden is zelfs jonger dan vijftien.

Ook in Malawi komen veel kinderhuwelijken voor. Scholen zijn vaak ver weg en lastig te bereiken. Veel meisjes stoppen dan ook te vroeg met hun scholing, waardoor ze in de toekomst geen eigen inkomen hebben en afhankelijk zijn van hun man en zijn familie. In deze gedwongen huwelijken is er vaak sprake van huiselijk geweld en krijgen de jonge meisjes al baby’s wanneer hun lichaam nog niet klaar is voor een zwangerschap en een bevalling. Dit zorgt voor grote gezondheidsrisico’s bij zowel de moeders als de baby's. Maar een andere keuze hebben zij niet.

Ik wel. En mijn keuze om in Malawi mee te fietsen met Cycle for Plan was dan ook snel gemaakt. Een sportieve uitdaging waarmee kinderen in een van de armste landen ter wereld geholpen kunnen worden? Dat klinkt als een uitdaging voor mij! Met deze fietstocht van 500 km door Malawi hoop ik voldoende geld op te halen om kinderen in het warme hart van Afrika een kans te geven ook hun eigen keuzes te kunnen maken. Keuzes tussen wat zij willen en wat ze moeten. Kies jij ervoor om mij te steunen in deze strijd?

Laatste blogs

Bekijk alle
28 februari 2020 Over de helft! Inmiddels heb ik de helft van het streefbedrag opgehaald. En dat komt door mijn eerste zakelijke donatie! Van Marshall Aerospace & Defence Group ontving ik een donatie van €500,-. Een prachtig bedrag dat goed gebruikt kan worden.  Superblij en dankbaar voor iedereen die tot nu toe heeft kunnen helpen! Nu door met de zoektocht naar nieuwe donateurs.
Lees meer

Laatste donaties

€ 100
13-01-2021 | 09:08

Rotary club Dordrecht

Bekijk alle
Delen