Doneer om kindhuwelijken te voorkomen

Job Claassen

( Lid van team: Job & Paula  )

Nog te gaan

Qr
van totaal € 4.000 (45%)

Elke twee seconden wordt ergens op de wereld een meisje gedwongen om te trouwen als ze zelf nog kind is, vaak met een veel oudere man. Wereldwijd worden elk jaar twaalf miljoen meisjes slachtoffer van kindhuwelijken voor ze achttien zijn. Eén op de negen kindbruiden is zelfs jonger dan vijftien.

Een kindhuwelijk is een ernstige schending van de kinderrechten met vaak levenslange consequenties voor de slachtoffers. Jonge meisjes worden als kind meegegeven aan een vaak wildvreemde man. Naar school gaan kunnen ze wel vergeten. Slachtoffers van een kindhuwelijk hebben vaak te maken met huiselijk geweld.

Mijn missie is om een kind alle mogelijkheden te bieden om zich optimaal te kunnen ontwikkelen. Ik zelf heb de vrijheid gekregen om te groeien en mijn eigen keuzes te maken omdat ik ben geboren in een omgeving met goede omstandigheden. Dit gun ik andere kinderen ook in de wereld.

Om dit te bereiken ga ik fietsen in Afrika over onverharde wegen en stijle bergen in Malawi. HIervoor heb ik jullie hulp nodig! Het doel is om minimaal €4000,- sponsorgeld op te halen. Dit komt ten goede aan verschillende projecten die ik ook zelf zullen bezoeken tijdens de fietstocht.

Gaan jullie met mij de strijd aan? Alle donaties zijn meer dan welkom.

Klik op onderstaande link om te doneren.

Breng deze actie extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken voor deze actie dus ook vrienden, familie, collega’s, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

Bekijk alle
€ 18 11-03-2020 | 10:03
€ 15 10-03-2020 | 13:40
€ 10 06-03-2020 | 09:42
€ 5 04-03-2020 | 13:25
€ 10 03-03-2020 | 16:46