Opnieuw ga ik de uitdaging aan: fietsen tegen kindhuwelijken

Dit is de actie van Jacqueline Santbergen

Nog te gaan

van totaal € 4.000 (110%)

In veel landen worden meisjes achtergesteld of gediscrimineerd. Ze gaan niet naar school, moeten thuis helpen en vroeg trouwen. Deze meisjes stoppen met school, waardoor ze nauwelijks kans maken op het vinden van betaald werk. Daarnaast worden ze op te jonge leeftijd zwanger, met alle gevolgen van dien. Ik wil met mijn deelname aan Cycle for Plan kindhuwelijken helpen tegengaan. Emancipatie en empowerment zijn belangrijke elementen voor ontwikkeling, Plan investeert in meisjes en dat is investeren in een betere toekomst voor iedereen. Die betere toekomst begint voor de meisjes bij het kunnen afmaken van hun school.

In 2017 fietste ik met Cycle for Plan in Vietnam en bezocht daar projecten; en nog steeds ben ik onder de indruk hoe er ingezet wordt op de ontwikkeling van meisjes, maar ook jongens en hun ouders om een betere toekomst voor iedereen te realiseren.

En nu ga ik opnieuw de uitdaging aan, dit keer in Malawi en op de mountainbike. Ruim 500 Kilometer in zeven dagen fietsend afleggen op onverharde wegen in bergachtig gebied wordt een pittige reis! Mag ik op jullie steun rekenen? En de kinderen in Malawi op jullie financiële steun? Elke bijdrage helpt!

 

Breng deze actie extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken voor deze actie dus ook vrienden, familie, collega’s, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

Bekijk alle donateurs
€ 10 17-05-2019 | 23:13
€ 25 17-05-2019 | 15:13
€ 25 16-05-2019 | 19:58
€ 15 16-05-2019 | 19:19
€ 15 14-05-2019 | 05:56 Ik ben tegen kindhuwelijken en daarom doneer ik!!!! En trots op Jacqueline!!!! Zet m op!!! Je kan het!!!
Bekijk alle

In het nieuws.

09-05-2019 | 17:45 Nog 40 dagen te gaan voordat ik naar Malawi vertrek. Superblij ben ik dan ook, dat mijn actie de aandacht trekt van de plaatselijke media. Deze week viel ik met mijn neus op de deurmatten in Deventer en omgeving: voorpaginanieuws! Ook was ik te horen op de radio: https://www.deventerrtv.nl/actueel-nieuws-500-kilometer-fietsen-voor-het-goede-doel/ Teller staat inmiddels op 4300 euro en ik hoop van harte dat de teller nog even doortikt. Zoals ik in mijn interview al zei: ik hoop de 6000 euro aan te tikken, een mooi bedrag passend bij mijn 60ste verjaardag! We gaan het zien. Voorlopig ben ik in training en trap de kilometers tegen kindhuwelijken in mijn benen, zodat ik ook in Malawi bergen kan verzetten!
Lees meer