Opnieuw ga ik de uitdaging aan: fietsen tegen kindhuwelijken

Dit is de actie van Jacqueline Santbergen

Nog te gaan

van totaal € 4.000 (70%)

In veel landen worden meisjes achtergesteld of gediscrimineerd. Ze gaan niet naar school, moeten thuis helpen en vroeg trouwen. Deze meisjes stoppen met school, waardoor ze nauwelijks kans maken op het vinden van betaald werk. Daarnaast worden ze op te jonge leeftijd zwanger, met alle gevolgen van dien. Ik wil met mijn deelname aan Cycle for Plan kindhuwelijken helpen tegengaan. Emancipatie en empowerment zijn belangrijke elementen voor ontwikkeling, Plan investeert in meisjes en dat is investeren in een betere toekomst voor iedereen. Die betere toekomst begint voor de meisjes bij het kunnen afmaken van hun school.

In 2017 fietste ik met Cycle for Plan in Vietnam en bezocht daar projecten; en nog steeds ben ik onder de indruk hoe er ingezet wordt op de ontwikkeling van meisjes, maar ook jongens en hun ouders om een betere toekomst voor iedereen te realiseren.

En nu ga ik opnieuw de uitdaging aan, dit keer in Malawi en op de mountainbike. Ruim 500 Kilometer in zeven dagen fietsend afleggen op onverharde wegen in bergachtig gebied wordt een pittige reis! Mag ik op jullie steun rekenen? En de kinderen in Malawi op jullie financiële steun? Elke bijdrage helpt!

 

Breng deze actie extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken voor deze actie dus ook vrienden, familie, collega’s, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

Bekijk alle donateurs
€ 100 15-02-2019 | 18:18
€ 10 14-02-2019 | 23:20 Goed initiatief, Jacqueline.
€ 15 13-02-2019 | 23:20
€ 12,50 13-02-2019 | 17:52 Een geweldig plan Jacqueline om de kindhuwelijken de wereld uit te trappen we wensen je heel veel succes in Malawi Liefs Piet en Jeanne
€ 50 07-02-2019 | 12:07 Omdat wij jouw doel helemaal ondersteunen. Kindhuwelijken moeten de wereld uit !!!
Bekijk alle

Durf te dromen!

14-02-2019 | 16:14  Ik durf te dromen van een mooiere wereld, waarin ruimte is voor iedereen. Ik durf te dromen van een wereld, waar kinderen kinderen mogen zijn. Ik durf te dromen van een wereld, waarin alle kinderen mogen onderzoeken of zij dokter, voetballer, timmervrouw, moeder, astronaut of wat dan ook willen en kunnen worden. Ik durf te dromen van een wereld, waarin alle kinderen naar school gaan en leren hoe zij ook kunnen bijdragen aan een mooiere wereld. Ik durf te dromen van een wereld, waarin elk kind mag dromen van een mooiere wereld en de kans krijgt om haar/zijn droom te realiseren. Ik durf te dromen van een wereld, waarin kindhuwelijken niet (meer) plaatsvinden. Wereldwijd worden elk jaar vijftien miljoen meisjes slachtoffer van kindhuwelijken voor ze achttien zijn. Met mijn actie vraag ik niet alleen aandacht voor die verschrikkelijke nachtmerrie van deze meisjes, maar vooral ook financiële steun zodat kindhuwelijken kunnen stoppen en de meisjes ruimte te geven om hun toekomstdromen te realiseren.  Durf jij ook te dromen van een wereld zonder kindhuwelijken? Help je mee?
Lees meer