Opnieuw ga ik de uitdaging aan: fietsen tegen kindhuwelijken

Dit is de actie van Jacqueline Santbergen

Nog te gaan

van totaal € 4.000 (106%)

In veel landen worden meisjes achtergesteld of gediscrimineerd. Ze gaan niet naar school, moeten thuis helpen en vroeg trouwen. Deze meisjes stoppen met school, waardoor ze nauwelijks kans maken op het vinden van betaald werk. Daarnaast worden ze op te jonge leeftijd zwanger, met alle gevolgen van dien. Ik wil met mijn deelname aan Cycle for Plan kindhuwelijken helpen tegengaan. Emancipatie en empowerment zijn belangrijke elementen voor ontwikkeling, Plan investeert in meisjes en dat is investeren in een betere toekomst voor iedereen. Die betere toekomst begint voor de meisjes bij het kunnen afmaken van hun school.

In 2017 fietste ik met Cycle for Plan in Vietnam en bezocht daar projecten; en nog steeds ben ik onder de indruk hoe er ingezet wordt op de ontwikkeling van meisjes, maar ook jongens en hun ouders om een betere toekomst voor iedereen te realiseren.

En nu ga ik opnieuw de uitdaging aan, dit keer in Malawi en op de mountainbike. Ruim 500 Kilometer in zeven dagen fietsend afleggen op onverharde wegen in bergachtig gebied wordt een pittige reis! Mag ik op jullie steun rekenen? En de kinderen in Malawi op jullie financiële steun? Elke bijdrage helpt!

 

Breng deze actie extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken voor deze actie dus ook vrienden, familie, collega’s, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

Bekijk alle donateurs
€ 50 25-04-2019 | 22:41
€ 50 23-04-2019 | 21:15
€ 15 21-04-2019 | 20:38 Ik sta vierkant achter dit doel ! En supergaaf dat jij dit doet Jacqueline. Veel succes gewnets
€ 10 05-04-2019 | 18:50
€ 25 04-04-2019 | 19:49
Bekijk alle

Doortrappen!

19-03-2019 | 00:00 Op 19 maart 2017 kwam ik met Cycle for Plan terug uit Vietnam. De afgelopen weken leken mijn herinneringen kleurrijker en intenser terug te komen. In mijn eindblog schreef ik toen: “Het nu en het waarom. Mijn gedachten gaan terug naar gisteren: de ontmoeting met de kinderen en hun naasten, de bezoeken aan de projecten, het ritje op de scooter ....  Ook gaan mijn gedachten terug naar mijn waarom van deze fietstocht. Hoe blij ben ik met het "nu"!   En zo heeft iedere deelnemer een eigen waarom. Ons gezamenlijke “waarom” verbindt: fietsen tegen kindhuwelijken. We hebben onze best gedaan om het sponsorgeld op te halen en hebben gisteren gezien en beleefd hoe dat een verschil kan maken.” Het is 19 maart 2019. Inmiddels wordt er ook door mij hard getraind op sportschool en – weliswaar bij mooi weer – natuurlijk de fiets. Nieuwe herinneringen met de Malawi-groep worden gemaakt tijdens de fietsclinics, op de besloten FB-pagina en de Whatsapp-groep. In verbondenheid trappen we de kilometers in onze benen om straks ook in Malawi te trappen tegen kindhuwelijken. We wisselen relevante (nieuws)berichten uit en zamelen sponsorgeld in. Het doelbedrag komt in zicht; zo ook de vertrekdatum. Ik heb er zinin! Nog 91 dagen te gaan; de tijd tikt door ….
Lees meer