Een eerlijke kans voor meisjes in Malawi

Jacobien Sap
Qr
van totaal € 4.000 (104%)

In Nederland opgroeien, betekende voor mij een onbezorgde jeugd, veiligheid, kansen krijgen, en geborgenheid. Helaas is dit voor vele kinderen niet het geval. Helaas krijgt niet iedereen de kansen die ik wel heb gehad.

Wereldwijd worden jaarlijks nog steeds 15 miljoen meisjes gedwongen tot kindhuwelijken. Met alle gevolgen van dien. Vaak kunnen deze meisjes niet naar school en hebben ze te maken met huiselijk geweld. Zonder opleiding of de kans op een eigen inkomen zijn ze totaal afhankelijk van hun man en zijn familie. Daarnaast krijgen deze meisjes vaak op veel te jonge leeftijd baby's, terwijl hun lichaam nog niet voldoende ontwikkeld is voor een zwangerschap en een bevalling. Hierdoor lopen ze grote gezondheidsrisico’s.

Plan International Nederland zet zich in tegen kindhuwelijken en tienerzwangerschappen. Maar dat kunnen zij niet alleen! Daarom heb ik besloten om bij te dragen aan deze waardevolle projecten.

In juni 2019 zal ik samen met een groep van Plan International Nederland afreizen naar Malawi. Wij zullen Malawi op de mountainbike doorkruisen. 7 dagen, 500 kilometer, en 7000 hoogtemeters! We zullen overnachten in tenten.

Voordat ik deze reis zal gaan doen, ben ik op zoek naar sponsoren. Het doel is om minimaal €4.000,- aan sponsorgeld op te halen, alvorens ik naar Malawi vertrek om daar met eigen ogen de projecten van Plan International Nederland te kunnen zien. Van dit geld zal €3.000,- rechtstreeks naar de projecten in Malawi gaan, en €1.000,- gaat naar mijn sponsorkind en haar gemeenschap. De kosten voor de reis zal ik zelf betalen.

Kan ik rekenen op jullie steun? Mede namens de meisjes in Malawi: Enorm bedankt!

Breng deze pagina extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken van deze pagina, dus ook vrienden, familie, collega's, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is, dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

Bekijk alle
€ 55 18-06-2019 | 22:55 Lieve bien, Heel veel succes en plezier daar. Geniet! We zijn trots op je Xxx Riskantjes
€ 25 18-06-2019 | 10:13
€ 25 17-06-2019 | 15:51 Super trots dat jij deelneemt aan dit mooie project. Heel veel succes daar!! Xx
€ 15 17-06-2019 | 13:46 Veel succes in Malawi, mooi doel om voor te fietsen!
€ 15 15-06-2019 | 11:52 Super stoer, veel succes!!
Bekijk alle

Pubquiz: wat een geweldige avond!

06-03-2019 | 17:31  Afgelopen maandag vond de eerste editie van de Cycle for Plan pubquiz plaats in een prachtige ruimte, gratis aanboden door Bar Bukowski.  27 deelnemers verdeeld over 6 teams streden tegen elkaar om de felbegeerde eerste plaats te behalen. Vragen over allerlei onderwerpen kwamen voorbij: Aardrijkskunde, sport, natuurkunde en entertainment. Natuurlijk ontbrak ook de geliefde muziekronde niet!  Het totaalbedrag aan donaties na afloop van deze avond? 410 euro! Wauw! Veel meer dan waar ik op hoopte!  Alle deelnemers heel erg bedankt!  p.s. Alle omwonenden van de omgeving Den Haag, we'll be back for versie 2.0 van de Cycle for Plan pubquiz! 
Lees meer