Iris fietst voor Malawi

Iris van Schaick Zillesen

( Lid van team: Team Iris & Erik )

Qr
van totaal € 4.000 (11%)

Ik ga het avontuur aan om te fietsen tegen tienerzwangerschappen in Malawi! Als moeder en geboortecoach ben ik nauw betrokken bij zwangerschappen en bevallingen onder Nederlandse omstandigheden. In Malawi zijn bijna de helft van de 18 jarige meisjes al moeder.. met alle gevolgen en risico's van dien. Naast hoog sterftecijfer zijn ook de lichamelijke letsels niet te overzien als een meisjeslichaam nog niet klaar is voor een bevalling. Wanneer meisjes niet zwanger worden kunnen ze langer naar school gaan, hebben ze meer kans op een baan en zijn ze niet volledig afhankelijk van een man. Plan helpt bij educatie en seksuele voorlichting aan meisjes, jongens, ouders, dorpshoofden en leraren. Naast deze voorlichting wordt er speciaal voor meisjes aandacht gegeven aan sanitaire voorzieningen en hygiene rondom menstruatie. Door sanitaire voorzieningen aan te leggen worden de hele gemeenschap ondersteund. Plan heeft speciaal de focus op meisjes omdat meisjes stelselmatig worden gediscrimineerd en uitgebuit. Deze discriminatie is gebaseerd op onderliggende normen en waarden dat meisjes en jonge vrouwen minder waard zijn, minder kansen en zeggenschap hoeven in tegenstelling tot jongens en jonge mannen. Maar meisjes die gelijke kansen krijgen als jongens kunnen veel betekenen voor hun gezin en directe omgeving. Het is gebleken dat kinderen van opgeleide vrouwen gezonder zijn en vaker en langer naar school gaan. Plan staat voor gelijke kansen en rechten voor meisjes en jongens.

Ik ben er dan ook heel trots op om voor Plan naar Malawi te gaan en daar te mogen fietsen voor dit geweldige doel! De reis word door mijzelf betaald en het volledige verzamelde sponsorgeld gaat rechtstreeks naar de lokale projecten in Malawi die wij ook gaan bezoeken.

Breng deze pagina extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken van deze pagina, dus ook vrienden, familie, collega's, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is, dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

Bekijk alle
€ 5 31-01-2020 | 16:41
€ 15 14-11-2019 | 16:56
€ 10 30-10-2019 | 08:21 Zet hem op Iris! liefs Els
€ 15 29-10-2019 | 19:10 Mooi dat je deze uitdaging samen met Erik aangaat. En ook nog eens voor het goede doel. Veel succes samen! Groetjes William en Heidi
€ 15 09-10-2019 | 21:41