Een kind dat wint! Sportief avontuur | Fietsen tegen kindhuwelijken

Debora Van Zeebroeck _ Boneschansker

( Lid van team: Debora Van Zeebroeck- Boneschansker & Nele Verbeke )

Qr
van totaal € 4.000 (102%)

Sportief avontuur | Fietsen tegen kindhuwelijken

Wat is er mooier dan een sportief avontuur combineren met een goed doel? Juist. Dus dat ga ik doen. Ik ga fietsen tegen kind-huwelijken. En dat doe ik helemaal in Malawi. Zo combineer ik mijn eigen hang naar avontuur met een hartstikke serieus onderwerp: meisjes in Malawi een betere toekomst geven. In tegenstelling tot veel kinderen in Malawi, kon en mocht ik namelijk wél mijn eigen pad kiezen: dichtbij of juist ver weg, goed of fout. En aan onze drie dochters (van 2, 5 en 6) wil ik laten zien dat wij het goed hebben. Ik wil ze inspireren om straks hun levens op geheel eigen wijze in te richten, want eigen keuzes maken is namelijk niet altijd makkelijk, maar het besef ze te hebben is een rijkdom!

Het streefbedrag is € 4.000,-

Dit ga ik doen om het in te zamelen:

- uiteraard betaal ik de reis zelf

- ik ga sponsoracties houden

- een bene’fiets’diner organiseren

- en dus in juni 2020 in één week 500 km door Malawi fietsen

- over onverharde paden, over heuvels en vast ook door dalen

Daarom vraag ik je hulp

Malawi staat op de 9e plaats van de wereldranglijst met het hoogste aantal kind-huwelijken. Maarliefst 46% van de meisjes trouwt als ze zelf nog minderjarig is. Stel jezelf zulke getallen in Nederland eens voor. Bizar toch? Een huwelijk op zo’n jonge leeftijd maakt een goede toekomst voor een meisje onmogelijk: ze kunnen hun school niet afmaken, lopen grotere kans om te worden mishandeld en hun gezondheid komt ernstig in gevaar door een zwangerschap op jonge leeftijd. Met het geld dat ik samen met de andere fietsers ophaal, kan Plan het volgende voor de meisjes doen: het toegankelijker maken van middelbaar onderwijs, voorlichting geven rondom kinderrechten en seksuele voorlichting, het verbeteren van economische omstandigheden van adolescente meisjes en hun families, jongens en meisjes bewust maken van hun rechten en hun zelfvertrouwen versterken.

Help je me een handje mee?

Doneer meteen maar even ;)

 

Breng deze pagina extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken van deze pagina, dus ook vrienden, familie, collega's, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is, dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

Bekijk alle
€ 10 18-03-2020 | 13:57
€ 100 16-03-2020 | 22:42
€ 1.007 16-03-2020 | 22:30 Opbrengt van het geweldige Benefiet(s) diner. Dank aan de bediening Ria & Monique, de keuken Janis & Herbert, de giften en sponsoren, de geweldige gasten, de Culinaire Vakschool, de prachtige tafelbloemen van Ina, de fiets van Kim, de menu kaart van Herbert en als laatste en allerbelangrijkste de chef kok van de avond mijn lieve man Jo Van Zeebroeck. WE DID IT!
€ 50 10-03-2020 | 21:16
€ 25 04-03-2020 | 16:20 Veel succes.