Eerste training | Klimclinic

09-03-2020 | 18:48

Ik typ dit zonder al teveel te bewegen, want man man man afgelopen training (gister) was toch behoorlijk pittig! Spierpijn all over, van mijn polsen tot mijn kuiten...

Gisteren hebben we met de twee groepen die naar Malawi gaan, een klimclinic gehad in (de omgeving van) Rhenen. Mountainbike in de auto gepropt, fietskleding aan, regenjas eroverheen, spatborden vergeten, dus van voor tot achter compleet onder de modder, maar dat hoort erbij! Met de groep eerst even geoefend op een parkeerterrein, om al snel de heuvels in te gaan en de echte mountainbikepaden te pakken: Van "snake"-routes (waarbij je in steile slingerpaadjes naar beneden suist) tot "nog net met je stuur tusen twee bomen doorpassen"-paden, en van "die boomstronk had ik even niet aan zien komen"-weggetjes tot "ik wist niet dat mijn mountainbike (15 jaar oud) deze spontane sprong kon overleven"-hoogteverschillen in de weg. De Amerongse berg 5 keer op- en afgefietst, om dat gevoel een beetje in de benen te krijgen (nou dat is gelukt hoor ;)).

Leuk om de groep te leren kennen, fijn om te weten dat ik nog flink aan de bak moet met trainen: spieren kweken! 

Volgende tocht is een toertocht door de Veluwe: 4 april! Zin om mee te fietsen? Mag altijd, gezellig! Let me know als je mee wilt!