Fietsen voor een betere toekomst

Dit is de actie van Caroline Clot

Nog te gaan

van totaal € 4.000 (45%)

Hoi allemaal!

Ik ben Caroline en ik ga samen met Plan Nederland in Malawi fietsen tegen kindhuwelijken en tienerzwangerschappen.
Waarom ik dit doe? Ik ben opgegroeid in een gezin met 3 dochters en heb het geluk gehad geboren te zijn op een plek waar het veilig is voor meisjes en waar ik door mijn familie en omgeving gestimuleerd ben om mijzelf te ontwikkelen en mijn eigen pad uit te stippelen. En dat betekent keuzes kunnen en mogen maken..
Een eigen keuze hebben in het bepalen wie je vriendje is. Een eigen keuze hebben om te trouwen met jouw prins op het witte paard. Een eigen keuze hebben om 1, 2 of misschien wel 5 kinderen te krijgen. Deze keuzes en beslissingen zijn voor ons (bijna) allemaal vanzelfsprekend. Ik mag bepalen wie mijn vriendje is. Ik mag bepalen met wie ik trouw, en of ik überhaupt wil trouwen. Ik mag bepalen of ik kinderen wil, en zo ja, hoeveel. Deze keuzes zijn helaas niet voor iedereen zo vanzelfsprekend.

Ondanks het feit dat het in Malawi verboden is om te trouwen onder de 18 jaar, komen kindhuwelijken en tienerzwangerschappen nog veel voor. 12% van de vrouwen in Malawi tussen de 20 en 24 jaar trouwde voor haar 15de. Hiermee staat Malawi op de 9de(!) plek van de wereld met het aantal kindhuwelijken. Deze meisjes kunnen vervolgens niet meer naar school, krijgen veel te maken met huiselijk geweld en krijgen op jonge leeftijd kinderen, met alle gezondheidsrisico’s van dien. De toekomst die zij hadden verdwijnt volledig.

Het feit dat ik wel mag kiezen en bepalen hoe mijn toekomst eruit ziet en meisjes in Malawi deze kans niet hebben, vind ik oneerlijk. Daarom wil ik mijn steentje bijdragen en fiets ik mee met Cycle for Plan in Malawi om de meisjes daar een kans te geven.

Nu fiets ik door de Amsterdamse grachten op mijn Swapfiets, maar in juni 2019 verruil ik die voor een mountainbike. 500 km fietsen over dirt roads in 7 dagen door de afgelegen gebieden in Malawi, met 7000 hoogtemeters! We bezoeken diverse projecten van Plan en met het sponsorgeld wat elke deelnemer ophaalt dragen wij weer bij aan de projecten en communities. Het doel is om €4.000,- op te halen, waarvan €3.000,- naar de community gaat en €1.000,- naar mijn toekomstige sponsormeisje. De kosten van de reis en het verblijf (in tenten) betaal ik helemaal zelf.

Een mooie uitdaging voor mijzelf waar jij ook aan kan bijdragen! Help jij mij om dit prachtige doel te steunen en zo de meisjes in Malawi een mooiere toekomst te geven?

Heb je vragen, wil je meer over dit fantastische project weten, of heb je een leuk idee om mij te sponsoren, aarzel niet en stuur mij een berichtje!

Liefs,
Caroline

Breng deze actie extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken voor deze actie dus ook vrienden, familie, collega’s, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

Bekijk alle donateurs
€ 13 07-02-2019 | 16:05
€ 13 22-01-2019 | 12:43
€ 13 21-01-2019 | 10:39
€ 35 11-01-2019 | 12:56
€ 13 26-12-2018 | 08:34 Dankjewel Luuk voor je donatie vanuit Zuid-Amerika!!
Bekijk alle

Charity Ride bij Rocycle Amsterdam

17-12-2018 | 10:27 Op 16 december organiseerde ik in samenwerking met Rocycle City een spinning lesje. Samen met 19 fanatiekelingen (vrienden, familie en kennissen) hebben we 45 minuten lang keihard gefietst. We hebben zelfs vooraf nog een warming up gekregen van twee personal trainers onder ons die ook mee deden. Bas en Tess van slim Living, heel erg bedankt hiervoor! De les werd gegeven door de enthousiaste instructor Alex, die ons liet sprinten, klimmen en zelfs lieten ‘dansen’ op de fiets. Ondanks dat iedereen tot het gaatje ging en zeker de verzuring in de benen voelde, verliet iedereen met een glimlach de zaal. Met dit lesje heb ik maar liefst €522,- opgehaald! Iedereen die mee deed, heel erg bedankt voor jullie bijdrage, maar bovenal voor jullie inzet en energie tijdens het lesje, jullie waren top!! 
Lees meer