Fietsen voor een betere toekomst

Dit is de actie van Caroline Clot

Nog te gaan

van totaal € 4.000 (66%)

Hoi allemaal!

Ik ben Caroline en ik ga samen met Plan Nederland in Malawi fietsen tegen kindhuwelijken en tienerzwangerschappen.
Waarom ik dit doe? Ik ben opgegroeid in een gezin met 3 dochters en heb het geluk gehad geboren te zijn op een plek waar het veilig is voor meisjes en waar ik door mijn familie en omgeving gestimuleerd ben om mijzelf te ontwikkelen en mijn eigen pad uit te stippelen. En dat betekent keuzes kunnen en mogen maken..
Een eigen keuze hebben in het bepalen wie je vriendje is. Een eigen keuze hebben om te trouwen met jouw prins op het witte paard. Een eigen keuze hebben om 1, 2 of misschien wel 5 kinderen te krijgen. Deze keuzes en beslissingen zijn voor ons (bijna) allemaal vanzelfsprekend. Ik mag bepalen wie mijn vriendje is. Ik mag bepalen met wie ik trouw, en of ik überhaupt wil trouwen. Ik mag bepalen of ik kinderen wil, en zo ja, hoeveel. Deze keuzes zijn helaas niet voor iedereen zo vanzelfsprekend.

Ondanks het feit dat het in Malawi verboden is om te trouwen onder de 18 jaar, komen kindhuwelijken en tienerzwangerschappen nog veel voor. 12% van de vrouwen in Malawi tussen de 20 en 24 jaar trouwde voor haar 15de. Hiermee staat Malawi op de 9de(!) plek van de wereld met het aantal kindhuwelijken. Deze meisjes kunnen vervolgens niet meer naar school, krijgen veel te maken met huiselijk geweld en krijgen op jonge leeftijd kinderen, met alle gezondheidsrisico’s van dien. De toekomst die zij hadden verdwijnt volledig.

Het feit dat ik wel mag kiezen en bepalen hoe mijn toekomst eruit ziet en meisjes in Malawi deze kans niet hebben, vind ik oneerlijk. Daarom wil ik mijn steentje bijdragen en fiets ik mee met Cycle for Plan in Malawi om de meisjes daar een kans te geven.

Nu fiets ik door de Amsterdamse grachten op mijn Swapfiets, maar in juni 2019 verruil ik die voor een mountainbike. 500 km fietsen over dirt roads in 7 dagen door de afgelegen gebieden in Malawi, met 7000 hoogtemeters! We bezoeken diverse projecten van Plan en met het sponsorgeld wat elke deelnemer ophaalt dragen wij weer bij aan de projecten en communities. Het doel is om €4.000,- op te halen, waarvan €3.000,- naar de community gaat en €1.000,- naar mijn toekomstige sponsormeisje. De kosten van de reis en het verblijf (in tenten) betaal ik helemaal zelf.

Een mooie uitdaging voor mijzelf waar jij ook aan kan bijdragen! Help jij mij om dit prachtige doel te steunen en zo de meisjes in Malawi een mooiere toekomst te geven?

Heb je vragen, wil je meer over dit fantastische project weten, of heb je een leuk idee om mij te sponsoren, aarzel niet en stuur mij een berichtje!

Liefs,
Caroline

Breng deze actie extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken voor deze actie dus ook vrienden, familie, collega’s, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

Bekijk alle donateurs
€ 20 24-04-2019 | 11:53 Laatste deel van de pubquiz! Collega’s bedankt!!
€ 360 23-04-2019 | 10:54 Voor mijn collega’s bij ABN een pubquiz georganiseerd! Iedereen heel erg bedankt die er bij was en heeft gedoneerd!!
€ 5 17-04-2019 | 21:45
€ 405 07-04-2019 | 16:28 Kleding verkoop op de IJhallen, iedereen bedankt voor het doneren van jullie kleding!
€ 10 06-04-2019 | 18:38 Dankjewel Wendy voor je donatie!!
Bekijk alle

Kleding verkoop op de IJhallen - 6 April

07-04-2019 | 16:27  Onlangs had ik een oproep op Facebook en Instagram gedaan om kleding in te zamelen, welke ik vervolgens ging verkopen op de IJhallen. Ik had zo veel kleding gekregen van vriendinnen maar ook onbekende mensen die mij een berichtje stuurde dat ze het zo'n goed initiatief vonden! Het waren zo ontzettend veel tassen vol kleding dat ik het allemaal nog nét in de auto kreeg. Samen met mijn zus Alexandra zijn we zaterdag ochtend om half 6 vertrokken richting de IJhallen, om daar stipt om 06:15 uur achter de kraam te staan. Al snel kwamen de eerste kopers. Het geld is inmiddels geteld en met de verkoop van de kleding heb ik maar liefst €405,- opgehaald! Alle overgebleven kleding heb ik vervolgens aan het de Rotary Club Amsterdam en Het Leger des Heils gedoneerd. Iedereen die kleding heeft gedoneerd; super lief en heel erg bedankt!! Er zaten hele leuke spullen tussen en daar zijn nu een hoop andere vrouwen erg blij mee! 
Lees meer